Grote klussen

Je huis schoonmaken in kleine stappen

3 augustus 2018

Vaak denk je bij het zetten van kleine stappen dat je niet vooruit komt. Maar met grote klussen kan het vaak ook erg effectief zijn om een grote klus op te delen in kleine stappen. Door een grote taak in kleine taken op te delen voorkom je dat klussen zich opstapelen. Als de klussen zich opstapelen kost het uiteindelijk alleen maar meer tijd en werk. Mocht je er echt geen tijd en zin in hebben kan je altijd kiezen voor Ambiance schoonmaakdiensten. Dat is natuurlijk de makkelijkste optie, hoef je niks zelf te doen en het stapelt zich zeker niet op.

Iets bereiken door de taak op te delen

Hoe werkt een taak opdelen nou precies? Je hebt bijvoorbeeld een grote klus welke je steeds weer uitstelt. Door deze grote klus op te delen in kleinere klusjes voer je steeds iets uit en kom je daarmee steeds dichterbij het uiteindelijke doel. Neem nou bijvoorbeeld het opruimen van je schuur. Begin met het pakken van een vuilniszak en stop hier alles in wat weg kan. Verzamel de volgende keer dat je aan deze klus werkt alle soorten spullen bij elkaar, dus gereedschap bij elkaar, tuinkussens bij elkaar, etc. De dag erna kan je alle groepen spullen een eigen plekje geven in je schuur. De laatste dag is het belangrijk dat je een doekje over alles heen haalt en een bezem door de schuur. Heb je dit ook afgerond, dan is je schuur helemaal opgeruimd!

Nog een voorbeeld van het opdelen van een taak

Veel mensen kijken er erg tegenop om heel hun huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Daarom kan je er ook voor kiezen om ook deze grote klus op te delen. Zo kan je in plaats van een hele ladekast in een keer op te ruimen, bijvoorbeeld iedere dag een lade opruimen. Je haalt dan alles uit de ladekast, maakt de binnenkant goed schoon met een doekje en vervolgens kan je alles weer terugleggen. Dit kan je hetzelfde doen met de keukenkastjes, verdeel ook deze over verschillende dagen. Zorg niet dat je teveel dingen in een keer wilt doen want zo kan je het overzicht kwijt raken. Zo kunnen kleine stappen uiteindelijk voor een verbluffend eindresultaat zorgen.

Nog meer tips voor het opdelen van klusjes

Lijkt het je helemaal leuk om voortaan alle grote klussen op te delen in kleine klusjes? Dan moet je hier zeker mee aan de slag gaan. Je kan bijvoorbeeld ook iedere dag een kwartiertje vrij maken om een kamer in het huis op te ruimen. Zo stapelt de rotzooi zich niet op en het is maar een kwartiertje op een hele dag! Kies in plaats van het stofzuigen van de kleine kruimels voor een kruimeldief, zo is de stap kleiner om dit te doen. Ook is het verstandig om gelijk bij lege flessen deze in een boodschappentas te doen, zo hoef je op het moment dat je naar de supermarkt wilt alleen maar de tas te pakken en je bent klaar om te gaan.

You Might Also Like