Vloeren

De voordelen van een PVC vloer

22 december 2021
PVC vloer

Je kent vast wel iemand uit je omgeving die een PVC vloer in huis heeft liggen. PVC vloeren zijn de laatste jaren erg in opkomst. Werd deze vloersoort voorheen nog regelmatig gezien als ‘plastic fantastic’ of ‘net niet’, vandaag de dag is het een goede optie en ook kwalitatief gezien een prima keuze om op je vloer te leggen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van de keuze voor een PVC vloer en waar moet je op letten?

 

Deze vloersoort kun je het beste vergelijken met de look van een parketvloer. Echter is PVC een kunststof vloer, die bestaat uit diverse lagen PVC. Een PVC vloer is zeer licht en daardoor ook erg handzaam om te leggen. Een PVC vloer wordt of gemonteerd door middel van een kliksysteem of gelijmd op een ondervloer (voor de demping en het geluid). Het is wel aan te raden om van tevoren goed te informeren over de juiste methode om deze vloersoort te leggen. Des te mooier is uiteindelijk het eindresultaat.

Diverse voordelen PVC vloer

De grootste voordelen van een PVC vloer is dat deze soort geschikt is voor vloerverwarming, PVC geleidt de warmte goed en zorgt dus voor weinig warmteverlies, wat weer scheelt qua energie. Verder is PVC een voordeel voor een gezin met (jonge) kinderen omdat de vloer kras- en slijtvast is, waterbestendig en zeer geluiddempend. Zeker bij gebruik van een goede ondervloer is PVC een zeer geluiddempende vloer, waardoor deze tegenwoordig ook veel gebruikt wordt in flats. Tevens is een PVC vloer erg onderhoudsvriendelijk en is dweilen of regelmatig stofzuigen voldoende om deze vloersoort te onderhouden. Tot slot zijn er diverse looks mogelijk bij een PVC vloer, zoals een betonlook, laminaat look of visgraat vloer look en kan een PVC vloer op diverse manieren worden gelegd, waardoor er altijd wel een PVC vloer te vinden is die voldoet aan jouw wensen. Ideaal dus! 

 

Een PVC vloer is dus een ideale optie als je op zoek bent naar een vloer waar weinig onderhoud aan gepleegd hoeft te worden, goed tegen krassen, slijten en water bestand is en zorgt voor een goede geluidsdemping. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk eens naar de vloeren die VloerXL kan leveren én leggen voor een prachtige uitstraling.

 

You Might Also Like