Kleine klussen

Drainage aanleggen: hoe precies?

19 november 2015

Als we zeggen dat water nogal eens voor problemen kan zorgen in je tuin, is het waarschijnlijk niet de eerste keer dat je dat hoort. Bij hevige regelval kunnen tuinen immers compleet wegspoelen, en als er iets is dat je wilt voorkomen, is het dat waarschijnlijk wel. Het is dus zaak om dat te voorkomen. Maar hoe kan dat dan precies? Het komt erop neer dat je eerst na dient te gaan hoe het gesteld is met de waterhuishouding van de grond. Zakken regenplassen zonder al te veel moeite de grond in of blijven de plassen wel érg lang staan?

De volgende stap: drainage aanleggen

Een oorzaak voor regenplassen die blijven staan, is vaak dat er ergens in de grond een ondoordringbare laag aanwezig is. Daar moet een oplossing voor worden gevonden, en in veel gevallen komen we dan al gauw bij de volgende uit: drainage aanleggen. In dit geval wordt het overtollige water afgevoerd met behulp van buizen of zogenaamde drainageslangen. Deze slangen of buizen leiden naar een punt dat zich lager in de grond bevindt. Om verstoppingen te voorkomen worden de drainageslangen- of buizen aangelegd in een zand- of grindbed. Op die manier kan verstopping worden voorkomen en kan het water sneller worden afgevoerd.

Zelf drainage aanleggen is lastig

Waarschijnlijk voel je de bui al aankomen: drainage aanleggen is niet eenvoudig. Het is daarom verstandig om het aan een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Zelf de buizen of slangen aanleggen, is namelijk niet alleen een tijdrovende klus, maar je moet nog weten waar je mee bezig bent ook. Het is dus sterk aan te raden om hiervoor op zoek te gaan naar een bedrijf dat u hiermee kan helpen. Een goede en betrouwbare speler in deze markt is bijvoorbeeld Fihuma. Fihuma bezit de juiste kennis, heeft prachtige materialen in handen en is nog betaalbaar ook.

You Might Also Like