Buitenleven

3 aangename buitenverblijven voor in de zomer

30 mei 2017

Nu de zomer er weer aan komt is er niets lekkerder dan gezellig met vrienden en een barbecue genieten in de achtertuin. Helaas zijn de Hollandse zomerdagen onvoorspelbaar en kan het voorkomen dat een warme zomeravond toch iets frisser is dan gedacht. Een mooi en comfortabel buitenverblijf biedt dan uitkomst. Hieronder bespreken wij drie aangename opties.

Een terras met overkapping

Voor een zomers buitje is een terras met overkapping ideaal. Zo kun je namelijk genieten van de warmte, maar blijf je wel droog. Het is zelfs mogelijk om een barbecue onder de overkapping te plaatsen. Wat betreft een terras met overkapping kun je vele kanten op. Kies voor een terras met houten vlonder of stenen tegels. En wat betreft de overkapping kun je kiezen voor een houten overkapping of een van glas waardoor het licht nog mooi naar binnen valt. Een terras met overkapping is eenvoudig te plaatsen. Door een expert of zelf, als je een beetje handig bent. Werk het vervolgens af met een mooi tuinstel en leuke accessoires en je bent in mum van tijd klaar voor de Hollandse zomer.

Een heerlijk warme serre

Een andere optie is het laten plaatsen van een serre. Eigenlijk een aanbouw aan bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. De meeste serres bestaan veelal uit glas. Door de stralingswarmte van de zon loopt de temperatuur in het vertrek snel op. Aangenaam voor in het voor- of najaar of tijdens een frisse zomeravond. Zeker als je kiest voor dubbelglas dan blijft de warmte van de zon extra lang hangen. Dubbelglas isoleert namelijk beter dan enkel glas. Bovendien is het steviger en veiliger. Wil je voor jouw serre dubbelglas bestellen? Neem dan contact op met een glaszetter over welk glas het beste is. Een serre is vaak volledig af te sluiten. Met mooie rol- of klapdeuren erin maak je de serre perfect voor de zomer.

Een eigen vakantiehuisje

En wil je het hele jaar door kunnen genieten van het vakantiegevoel? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden voor een tuinhuis. Waar tuinhuisjes vroeger alleen gebruikt werden voor de opslag van tuinspullen of als fietsenstalling, zijn het nu vaak extra verblijfplaatsen. Super handig als eigen werkruimte of als kamer voor je zoon of dochter. Maar je kunt er ook je eigen vakantiehuisje van maken. Zo kun je hier in de zomeravonden lekker buiten zitten en in de winter kun je dit als je eigen hobbyplek gebruiken. Zorg dan wel voor een goede isolatie van de muren en ramen. Voor glas kies je bijvoorbeeld dubbelglas of dubbelglas hr++. Verder kun je ervoor kiezen om er een verwarming in te plaatsen en misschien wel een aanrecht met stromend water. Zo ben je van alle gemakken voorzien in je eigen vakantiehuisje.

De keuze voor welk buitenverblijf voor jou het meest geschikt is, hangt af van de grootte van de tuin en waarvoor je het buitenverblijf wilt gebruiken. Het is in ieder geval heerlijk om te gebruiken en het vakantiegevoel te creëren terwijl je gewoon in je eigen achtertuin bent.

You Might Also Like