Buitenleven, In de tuin

Zo creëer je een stralend gazon

25 juni 2018

Het is de droom van menig tuinliefhebber, een stralend en frisgroen gazon. Omdat het gazon zoveel ruimte in de tuin in beslag neemt bepaalt het gazon voor een groot gedeelte de aanblik van de tuin. Wil jij dat jouw tuin een nette uitstraling heeft dan is het belangrijk dat het gazon netjes en verzorgd is. Een goed gazon kan tegen een stootje, bevat geen onkruid of mos en bevat geen kale of verdorde plekken. Een groen en stralend gazon verkrijg je niet door één keer per week of één keer per twee weken het gazon te maaien. Een mooi gazon vergt een goede basis en veel onderhoud.

Het belang van goed gazonaanleg

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor een gazon. Goed gazonaanleg scheelt je in de toekomst veel tijd. Wil je een gazon aanleggen? Dan heb je de keuze uit graszoden of gras inzaaien. Wil je direct een prachtig verzorgd gazon? Dan is het aan te raden om jouw nieuwe gazon aan te leggen met graszoden. Het grootste voordeel van graszoden is dat jouw tuin direct na de aanleg van het gazon er prachtig uitziet. Een ander voordeel van graszoden is dat je het gazon al na een aantal weken kunt betreden. Als je voor graszaad kiest is de kans op onkruid tussen het gras groter en duurt het veel langer voordat je een prachtig gazon hebt. Wil je zeker weten dat jouw gazon op de juiste wijze wordt aangelegd? Je gazon laten aanleggen door een professionele hovenier zorgt ervoor dat veel problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Het belang van goed gazononderhoud

Als je gazon is aangelegd, komt het onderhoud om de hoek kijken. Het onderhouden van een gazon bestaat niet enkel uit de wekelijkse maaibeurt. Het gazon moet regelmatig belucht worden zodat er lucht bij de wortels kan. Hierdoor nemen de wortels voedingsstoffen en water beter op. Daarnaast moet het gazon met enige regelmaat geverticuteerd worden. Een verticuteermachine verwijderd mos en dood gras uit het gazon, waardoor licht, water en lucht de wortels weer bereiken. Als laatste is het aan te raden om je gazon af en toe te bemesten met organische meststoffen. Hierdoor krijgt je gazon extra voedingsstoffen en worden kale en verdorde plekken voorkomen. Door jouw gazon op de juiste wijze aan te laten leggen en het onderhoud trouw uit te voeren kun je altijd genieten van een prachtig gazon.

You Might Also Like