Buitenleven

De voordelen van horren op een rijtje

12 juni 2018

Vaak denken mensen dat ze alleen goed gebruik kunnen maken van de horren in de warme zomermaanden, wanneer insecten zich weer van hun beste kant laten zien. Niets is eigenlijk minder waar. Naast dat horren er natuurlijk voor zorgen dat insecten niet binnenkomen hebben ze nog veel meer voordelen waar niet snel aan gedacht wordt. Denk hierbij aan goede ventilatie, dat horren op maat gemaakt kunnen worden en zo zijn er nog veel meer voordelen die snel vergeten worden. Daarom vind je hieronder de verschillende voordelen van horren op een rijtje.

Soorten horren

Er zijn heel veel verschillende soorten horren maar natuurlijk springen er een paar soorten uit welke vaak gekocht worden. Zo zijn er raamhorren, hordeuren en nog veel meer andere soorten. Vroeger waren er bijvoorbeeld alleen maar pendeldeuren en trek deuren met een veer maar tegenwoordig zijn er veel luxere uitvoeringen van horren. Hieronder vind je een paar populaire soorten horren op een rijtje.
De dubbele plissé hordeur: Dit is een van oudsher Japanse vouw oplossing voor grotere oppervlaktes. Bij deze hordeur rolt het gaas niet op maar wordt deze als het ware opgevouwen. Dit is vaak het fijnst voor schuifdeuren, tuindeuren of bij serres. Daarnaast is het ook ideaal wanneer je kinderen of huisdieren hebt omdat er dan veel in- en uitloop is.
Dan is er ook nog de dubbele rolhordeur: Dit is net zoals de dubbele plissé hordeur een ideale hor wanneer je een wat brede deur hebt. Bij deze hordeur is het zo dat er maar een deel gebruikt wordt om naar binnen en buiten te lopen en het andere deel van de doorgang blijft gewoon staan.
Daarnaast is er ook nog de inklem raamplissé: dit is een hor die strak is vormgegeven met hetzelfde gaas als een hordeur. Deze hor kun je gemakkelijk open en dicht schuiven en is eigenlijk ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Tenslotte is er nog de inklemhor welke eigenlijk het beste is voor draaikiep ramen en is dan ook gemakkelijk in de raamopening te klemmen.

De voordelen van horren

Een van de grootste voordelen van horren is de ventilatie. Je kunt je ramen of deuren gemakkelijk open zetten zodat er veel frisse lucht binnen kan komen wat tegelijkertijd ook heel goed is voor je gezondheid. Het is namelijk heel belangrijk om de slaapkamer en de badkamer regelmatig te laten luchten zodat er frisse lucht binnenkomt. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat horren ongedierte en insecten tegenhouden wanneer je graag je ramen en/of deuren open laat staan. Vaak is dit ook een van de grootste redenen waarom mensen ervoor kiezen om een hor aan te schaffen, zodat ze op deze manieren muggen, wespen en andere insecten buiten kunnen houden zonder dat ze daarbij alle ramen en deuren dicht moeten houden.

You Might Also Like