Buitenleven, Zwembad

Zwembad zomer klaar maken

30 maart 2016

De zomer staat voor de deur, tijd om uw zwembad klaar te maken! Om uw zwembad gereed te maken verwijdert u allereerst het winterzeil, mits uw zwembad in de tuin staat. Zorg dat het winterzeil goed schoongemaakt wordt, zodat u deze volgend jaar weer kunt gebruiken. Als er steentjes of scherpe takjes op het winterzeil blijven liggen kunnen er gaatjes of scheurtjes in het zeil ontstaan tijdens het opbergen. Verwijder vervolgens het drijvende vuil in het zwembad, bijvoorbeeld met een oppervlakteschepnest. Het zwaardere vuil kunt u van de bodem halen met andere schoonmaakvoorwerpen.

Skimmers schoonmaken

Wanneer het vuil uit uw zwembad verwijderd is, kunt u de skimmers schoonmaken door deze met een kunststofreiniger te ontdoen van vuil. Het is belangrijk dat u naast de skimmers ook de skimmermanden schoonmaakt. Mocht er sprake zijn van kalkaanslag op de randen van uw zwembad, haal deze dan weg met een speciaal schoonmaakmiddel. Vaak is dit met een klein schuursponsje eenvoudig weg te werken.
Mocht het water in uw zwembad onder de normale waterstand staan, dan kunt u deze met leidingwater bijvullen. Gebruik altijd leidingwater in zwembaden, bron- en grondwater kan schadelijk zijn voor filters. Daarbij blijft het leidingwater gedurende de volledige zomer schoon en helder, als u dit op de juiste wijze onderhoudt.

Controle van attributen

Controleer tot slot de verschillende koppelingen op lekkages, vergeet ook de zwembadverwarming niet in te schakelen als u dit gebruikt. Het is vanzelfsprekend van groot belang dat alle koppelingen en kranen op de juiste plek in het zwembad zitten.

You Might Also Like