Inrichting

Scandinavische invloeden in jouw huishouden

29 maart 2016

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan het interieur in huis. Mensen willen zich zo thuis mogelijk voelen met een lichte en frisse aanpak. Je kan hier voor de moderne stijl gaan, maar vaak oogt dat een stuk koeler, vooral in de wintermaanden is het aan te raden dat je huis ook warmte uitstraalt. Als je een interieur wilt met een frisse maar warme uitstraling dan komen de invloeden uit de Scandinavische landen het meest dichtbij. Deze aanpak zie je ook steeds vaker terugkomen in de Nederlandse huishoudens. Steeds meer webshops en woonwinkels pakken uit met een ruim assortiment met een Scandinavische touch.

Veelzijdig

Het Scandinavische interieur ziet er minimalistisch uit met lichte sferen en kleuren. Vanwege het minimalisme is het bij uitstek een goed interieur om er zelf wat extra kleur aan toe te voegen. Pasteltinten, maar ook de natuurlijke tinten zoals bruin, grijs of beige passen goed bij dit interieur. Wil je liever op veilig spelen dan kan je zwart ook heel goed combineren. Bij de aankleding van het interieur door middel van accessoires is het gebruik van grafische prints gewenst. Dit leidt de aandacht mooi af naar de opvallende prints.

Waar een Scandinavisch interieur zich onderscheidt is het gebruik van een witte vloer met witte muren. Dit zorgt voor ruime mogelijkheden om te spelen met de verschillende kleuren, patronen en accessoires die de kamer een speelse uitstraling geeft.

Banken

Omdat je zo veel ruimte hebt om het naar je eigen smaak in te delen, kun je de basis van de witte vloer en witte muren invullen met gekleurde Scandinavische Design banken. Deze banken hebben een nonchalante, slanke uitstraling, omdat er vaak wordt gewerkt met stalen constructies. Ook staan dit soort banken op pootjes die een luchtige uitstraling met zich meegeven.

Kasten

Door het simplistische design kun je ook veel variëren als je kasten neer wilt zetten. De kasten staan in de meeste gevallen op pootjes, waardoor je weer de luchtigheid meegeeft. De Scandinavische kasten onderscheiden zich het meest doordat er gebruik wordt gemaakt van a-symmetrische afmetingen van de opbergvakken. Dit geeft des te meer de veelzijdigheid van de meubels aan. Vaak zijn dit soort kasten ook in meerdere opstellingen te zetten, omdat ze ook wel eens uit losse onderdelen bestaan, waardoor je het interieur net een andere touch geeft.

Veel winkels die meubilair verkopen laten veel inspiraties zien van de Scandinavische sfeer. Door de eenvoud en de functionaliteit van het meubilair is het zeer makkelijk om te combineren met verschillende kleuren en accessoires om het helemaal naar je eigen smaak in te delen.

You Might Also Like