Sfeer

Zwarte deurkrukken in huis, opvallende accenten

11 januari 2021

Deurkrukken in de kleur zwart kiezen? Daar moet je wel een bepaalde reden voor hebben. Meestal denken wij bij deurkrukken aan chroom, metaal, messing of kunststof wit. Maar zwart is voor deurkrukken wel een beetje gewaagd. Hoewel… de laatste decennia zien we zwarte deurkrukken vaker opduiken. En ze zijn nog mooi en stijlvol ook. Zwart is een uitgesproken kleur, daar kun je gewoon niet naast kijken. Daarom is het ook zeer belangrijk om overdacht met zwarte deurkrukken in je interieur om te gaan. Hoe integreer je ze in je interieur en welke zwarte deurkrukken kies je uiteindelijk? Dit is afhankelijk van vele factoren. Wij helpen jou in dit artikel een eind op weg.

Zwarte deurkrukken, voor welke interieurstijlen?

In principe kunnen zwarte deurklinken in elke stijl van woning. Bij een zwarte deurkruk gaat het vaak om de vorm. Strakke rechte lijnen passen bij modern. Stoere zwarte deurkrukken passen bij industrieel. Deurkrukken met ronde vormen gaan goed bij retro. Zwarte deurkrukken met wat meer franjes gaan goed in een romantisch of landelijk interieur. Het voordeel van zwart is dat het bij alle mogelijke kleuren past.

Deurkrukken die slechts voor een gedeelte zwart zijn

Dit kan ook, als je bijvoorbeeld niet té veel de aandacht wilt trekken naar de zwarte kleur. Je vindt bijvoorbeeld deurkrukken in zwart, gecombineerd met chroom of roestvrij staal. Hierbij is de handgreep meestal het zwarte gedeelte. Deze hebben een zeer moderne en strakke uitstraling. En er bestaan bijvoorbeeld zwarte deurkrukken met porseleinen handvaten, waarbij het porselein eventueel bijvoorbeeld met bloemetjes is versierd. Dit is écht wel landelijk en retro. Zwart in combinatie met een ander materiaal kan speels en creatief overkomen. Zwart op een witte deur creëert een groot contrast. Op een zwarte deur wordt je zwarte deurklink volledig geïntegreerd en is ze weinig zichtbaar. Aan jou de keuze.

Zwarte deurkrukken en andere accessoires

Deurkrukken staan nooit op zich alleen. Bij deurkrukken horen bijvoorbeeld ook rozetten en scharnieren. Kies je die ook in zwart of eerder in een andere kleur? En denk er ook aan om je deurkrukken te laten aansluiten bij andere accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de handgrepen van je kasten, je verlichting, de lijsten van schilderijen of de vormgeving van je vloerkleedje. Als je in je accessoires rechte lijnen gebruikt, hou dit dan ook aan in je deurklinken. Idem dito voor ronde lijnen. Zwarte accenten in een woning kunnen zeer stijlvol zijn als ze op een evenwichtige manier worden ingezet. Ramen en deuren, gebruiksvoorwerpen in de keuken, een bijzettafeltje of je trapleuningen in zwart: ze sluiten perfect aan bij je zwarte deurkrukken. Hoever je hierin wilt gaan, bepaal je zelf.

You Might Also Like