Kamers

Het gemak van een elektrische lattenbodem

11 januari 2021

Slaap is een belangrijk onderdeel in de algemene gezondheid puzzel. Daarom zijn mensen constant op zoek naar manieren om hun nachtrust aangenamer te maken, en vooral mensen die aan bepaalde gezondheidsklachten leiden. Hierbij komt het gemak van een elektrische lattenbodem om de hoek kijken.

Dit is wel een van de meest populaire innovaties op het gebied van nachtrust. Gebruikers kunnen met een elektrische bedienbare lattenbodem zowel de boven als het onderlichaam de positie aanpassen met behulp van een afstandsbediening. Het is dus niet zo vreemd dat het hebben van een comfortabele nachtrust meer gezondheidsvoordelen oplevert.

Verlichting bij rugpijn.

Zo’n tachtig procent van de werkende bevolking lijdt aan rugklachten, dit kan verschillende oorzaken hebben: Een onjuiste drukverdeling of een onjuiste ondersteuning van de wervelkolom kunnen klachten veroorzaken. Dit kan leiden tot druk op de heupzenuw waardoor rugpijn kan ontstaan. Het kan ook een vorm van veroudering zijn waarbij tussenwervelschijven dunner worden en hun demping verliezen door vochtverlies.

Door het gebruik van een elektrische lattenbodem kan de rugpijn verlichten en de druk op de wervelkolom verminderen. Door de elektrische lattenbodem in de gewenste stand te zetten, breng je jezelf in een ideale gewichtloze positie waardoor de druk van de wervelkolom volledig zal verminderen.

Een ongestoorde nachtrust voor de partner is ook belangrijk.

Ongeveer vijftig procent van de volwassenen snurkt. Een enkel keertje is waarschijnlijk geen probleem zijn, maar het wordt gênant wanneer er elke nacht bomen omgezaagd worden. Een van de oorzaken hiervan is het plat op de rug liggen, lucht wordt ingeademd en stroomt langs ontspannen weefsel in de keel, waardoor deze gaat trillen tijdens het ademen. Op de rug liggen blokkeert de luchtwegen, wat kan leiden tot hinderlijk snurken of slaapapneu.

Het gemak van een elektrische lattenbodem zit hem niet alleen in de stel mogelijkheid om lekker in bed een boek te lezen of om nog even televisie te kijken, maar ook om je partner van een heerlijke nachtrust te voorzien. Het snurken kan eenvoudig worden voorkomen door in een verhoogde positie te gaan slapen wat helpt de ademhaling contant te houden zonder adempauzes.

Geen last meer van zwellingen

Veel mensen hebben aan het eind van hun werkdag last van gezwollen enkels en- of voeten of vermoeide benen. Een elektrisch verstelbare lattenbodem helpt de druk en pijn die ze voelen te verlichten, breng met de afstandsbediening de benen omhoog in de gewenste positie en breng zo verlichting in voeten en benen. Hiermee zorg je voor een betere bloedcirculatie wat effectiever is dan kussens te plaatsen onder je voeten.

Om te genieten van het gemak van een elektrische lattenbodem betekent niet dat je eerst klachten moet hebben om het aan te schaffen. Je kunt er toekomstige klachten mee voorkomen, daarom is een goede nachtrust namelijk goud waard. Zie het als een luxe die voor iedereen weggelegd is.

You Might Also Like