Uncategorized

Zuiver water drinken met een waterontharder

2 juli 2020
glas water inschenken

Waarom drinken wij in Nederland zoveel bronwater? Dit water moet eerst honderden kilometers afleggen voor wij ze kunnen aankopen in de winkel. Er moeten vrachtwagens vanuit bijvoorbeeld Frankrijk en Italië naar ons komen om ons dit water te bezorgen. Bovendien is dit ook zeer slecht voor het milieu. Bronwaterflesjes zijn niet geschikt voor hergebruik en een makkelijke prooi voor bacteriën. 

 

Door deze plastic flesjes drijft er steeds meer plastic afval in de oceanen en zeeën. Dit zorgt voor een ernstige verontreiniging van het water. Plastic water is voor veel zeedieren dodelijk. Ze denken dat het voedsel is en eten het plastic op. Dit is heel ongezond en ze gaan er van dood. Ook mensen kunnen ernstig ziek worden van al dat plastic want de giftige stoffen die in het plastic zitten komen zo ook in het water terecht, en via dat water in ons eten drinken.

 

Bronwater is 500 tot 1000 keer duurder dan kraanwater. Die prijs is echter niet alleen voor het water, maar ook voor het transport, verpakking, marketing, enzovoort. Één van de lekkerste kraan-waters te wereld komen uit België en Nederland. Dat water moet veel minder kilometers afleggen en het is zelfs nog lekkerder en goedkoper dan bronwater. Dus waarom drinken we niet gewoon met z’n alle het lekkere water van de kraan? Het is gemakkelijker en gezonder voor zowel de mens, als de dieren en het milieu.

 

Waterontharder installeren

Het beste alternatief is het installeren van een waterontharder in de woning. Op die manier heb je zelf in huis heerlijk fris water dat vrij is van kalk (geen calcium en magnesium). Er zijn speciale elektrische cilinder waterontharders die werken met zout en daarnaast ook magnetische waterontharders. Het model dat gebruik maakt van regeneratiezout of tabletten wordt ook wel gezien als de beste waterontharder voor in huis. 

 

Hoe belangrijk is kalkvrij drinkwater?

Water is noodzakelijk om te overleven. We kunnen enkele weken in leven blijven zonder voedsel.  Maar zonder drinken zouden we het maar een paar dagen vol houden. Het is dus aangeraden om elke dag minstens 1,5 liter water te drinken. Het meeste water zal ons lichaam verlaten dankzij een toiletbezoek (75%). Verder wordt het water ook opgenomen door lichaamscellen en organen. Het overige water verdwijnt uit ons lichaam door te zweten en door te ademen.

 

5 tips om meer water te drinken:

  • Plaats een grote fles water binnen handbereik. Zorg er bovendien voor dat deze ook op een strategische plaats staat bijvoorbeeld je bureau. Op die manier drink je meer dan je denkt.
  • Drink een glas water bij het opstaan. Het zal je geest verfrissen en je krijgt er meer energie van.
  • Als je zin hebt in een glaasje frisdrank, drink dan twee glazen water. De zin in frisdrank zal opmerkelijk minderen.
  • Water is de perfecte tafelgenoot. Door water te drinken bij een gerecht, zal de smaak van het gerecht weer tot zijn recht komen.
  • Voeg bij het water een citroenschijfje. Deze vrucht geeft het water meteen een andere smaak. Het is bovendien extra gezond.

You Might Also Like