Energie besparen

Zonnepanelen aanleggen

29 maart 2021

Als u op zonne-energie wilt gaan, moet u weten hoe u zonnepanelen moet installeren.
Volg de volgende stappen van Natuma tijdens het aanleggen van zonnepanelen.

Stap 1: Vind de beste locatie
Eerst moet u uw eigendom onderzoeken om de beste plaats te bepalen om de panelen te installeren. Onthoud dat het feit dat de zon een deel van uw dak of eigendom raakt, niet betekent dat dit de beste plek is. De helling en richting van het dak zijn van invloed op de efficiëntie van de zonnepanelen. Zorg er daarom voor dat u een locatie kiest waar de panelen het grootste deel van de dag maximaal aan de zon worden blootgesteld.

Stap 2: Bouw het platform
Stap twee betreft het voorbereiden van de ruimte voor het plaatsen van de modules. U kunt het platform construeren met metalen of aluminium rails. Ontwerp het montagesysteem met de lengte en breedte van de panelen in gedachten. Zorg ervoor dat het sterk genoeg is, zodat het bestand is tegen extreem weer. Het bouwen van een platform vereist dat u leidingen laat lopen vanaf het punt van installatie naar binnen in het huis, waar de opgewekte stroom wordt verwerkt.

Stap 3: Monteer de panelen
De panelen worden met beugels, bouten of klemmen op het platform gemonteerd. De rol van de accessoires is ervoor te zorgen dat de modules stevig op het platform worden vastgehouden. Wees voorzichtig bij het installeren van panelen op het dak om ongevallen en schade te voorkomen.

Stap 4: Bedrading
U moet de zonnemodules met elkaar verbinden met behulp van verbindingsconnectoren of een zekeringencombinatiebox. Zorg ervoor dat de kabels goed geïsoleerd zijn om stroomlekkage en ongelukken te voorkomen. Eenmaal voltooid, sluit u de externe bedrading aan op de interne bedieningspanelen. Door de verbinding kan energie van de ontkoppeling naar een laadregelaar en accubank stromen voor opslag. Als alternatief kan het van de hoofdschakelaar naar een omvormer stromen. Of er eerst stroom naar de laadregelaar of de omvormer gaat, hangt af van het type zonne-energiesysteem. De bedradingsfase is cruciaal. Daarom mag u de installatie van zonnepanelen niet uitvoeren als u geen gekwalificeerde technicus bent. Huur in plaats daarvan professionals in die ervaring hebben met bedrading om letsel of schade aan het systeem te voorkomen.

Stap 5: Aard de panelen en het montagesysteem
Het aarden van de zonnepanelen en het montagesysteem is cruciaal bij de installatie van panelen. Bescherm u en anderen tegen elektrische schokken, die fataal kunnen zijn
Bied bescherming tegen brand die door het systeem kan worden veroorzaakt
Bescherm de zonnecomponent tegen bliksem, aangezien deze een stroomstoot veroorzaakt.
Daarom moet u ervoor zorgen dat de installatie aardingsstaven heeft die vijftien centimeter boven de grond moeten blijven.

You Might Also Like