Huis

Woonverzekeringen; hier moet je op letten

17 september 2018

Woonverzekeringen; hier moet je op letten

Een woonverzekering bestaat uit meerdere verzekering en moet zorgvuldig worden onderzocht om de juiste keuze te maken. Woonverzekeringen vergelijken kun je via diverse websites. Waarbij je bijvoorbeeld een woonverzekering op basis van prijs kunt uitkiezen. Waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten van een woonverzekering? Daar lees je meer over in het artikel!

Wat is een woonverzekering

Een woonverzekering omvat in principe meerdere verzekeringen onder een enkele verzamelnaam. Het is een samenstelling van de opstalverzekering, inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering is niet altijd onderdeel van de woonverzekering. Wil je dit? Zoek dan goed uit welke verzekeraars het totale pakket aanbieden! De inboedelverzekering verzekerd je tegen schade aan de inboedel van een woning door bijvoorbeeld; brand – en waterschade of inbraak. Een opstalverzekering dekt schade aan onroerende zaken. En de aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je zelf, als particulier, onbedoeld bij anderen toebrengt. Zo ook aan een woonhuis tijdens het helpen met een verbouwing bijvoorbeeld.

Dekking woonverzekering

Bij het uitkiezen van een geschikte woonverzekering kun je diverse verzekeraars vergelijken op hun dekking. In welke mate een woonverzekering dekking biedt, kan zelf bepaald worden. Zo heb je de uitgebreide dekking (de meest gekozen variant), de allrisk dekking (hierbij ben je verzekerd van de meest uitgebreide dekking) en de extra uitgebreide dekking (deze zit tussen beide in). Afhankelijk van jouw wensen, kun je precies de dekking zoeken die bij je past. Hierbij is het verstandig om ook naar het budget te kijken, hier kan namelijk veel verschil in zitten.

Welke onderdelen zijn noodzakelijk

Bij het afsluiten van een woonverzekering moet er goed gelet worden op hetgeen wat noodzakelijk is. Zo is er bij een huis met kinderen of huisdieren zoals een hond of kat, vaak meer dekking benodigd dan bij enkel een jong stel. Zowel de opstal, eveneens als de inboedelverzekering zijn noodzakelijk bij het kopen of huren van een huis of appartement. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt niet door iedereen als noodzakelijk gezien, echter komt dit vaak goed van pas, en is het zeker met een gezin geen overbodige keuze!

Bij het kiezen van de juiste woonverzekering komen diverse punten naar voren. Zo is het belangrijk om na te gaan in hoeverre jij waardevolle spullen in huis hebt liggen en wat je budget is om een verzekering als deze, af te kunnen sluiten. Hierbij kun je ook denken aan eventuele toekomstplannen zoals gezinsuitbreiding et cetera. Vraag ook mensen om je heen wat hun ervaringen zijn met diverse aanbieders en in hoeverre zij gebruik maken van diverse verzekeringen. Lees je goed in en maak de juiste keuze voor jouw mooie huis!

You Might Also Like