Huis

Je woning verhuren is tegenwoordig erg lucratief.

14 februari 2018

Je woning verhuren kan voor een leuke bijverdienste zorgen. Dan moet je natuurlijk wel in staat zijn om je woning te verhuren. Vooral in de grote steden met name in Amsterdam is het tegenwoordig erg interessant om je woning te verhuren.

 

De huizenmarkt in Amsterdam is booming! Huizen worden voor hoge bedragen verkocht en verhuurd. Wanneer jij een huis of appartement in Amsterdam bezit en bent in de mogelijkheid om deze een bepaalde periode te verhuren dan kun je aardig wat geld verdienen en tegelijkertijd je hypotheek aflossen. Dit biedt mogelijkheden.

 

Hoe kun je je woning verhuren?

 

Je kunt je woning op meerdere manieren verhuren. Dit kan zijn volledig zelfbeheer of kun je dit uitbesteden naar mensen met kennis van het vak en de woningmarkt. Ook zijn er tussen oplossingen waarbij je het gedeeltelijk uitbesteed.

 

Het is helemaal afhankelijk van jouw situatie en kennis van de woningmarkt. Weet je wat je doet en durf je het aan om direct met de woningzoekende / huurder van je woning afspraken te maken. Dan zou je er voor kunnen kiezen om zelf je woning te huur te zetten op bijvoorbeeld Marktplaats en zelf alles te regelen.

 

Woningverhuur uitbesteden aan een verhuurmakelaar.

 

Je kunt het ook uitbesteden aan een bemiddelingsbureau / website zoals Rentslam in Amsterdam. Zie > https://rentslam.com/nl/woning-verhuren-amsterdam die alle kennis en het netwerk in bezit heeft.Waardoor ze dit op een uiterst professionele manier kunnen regelen voor je. En jij verder geen zorgen meer hebt.

 

Tussen het zelf regelen en het uitbesteden zitten nogal wat verschillen. En kun je je behoorlijk vergissen wanneer je alles zelf wilt regelen. Dan moet je denken aan het maken van aantrekkelijke foto’s van je woning. Het plaatsen van een goed geschreven advertentie. Vervolgens direct en professioneel reageren op de binnenkomende reacties als het maken van afspraken voor bezichtigingen en deze mensen rondleiden door je huis en het te woord staan bij vragen.

Maar dan ben je er nog niet. Wanneer je eenmaal een kloppend contract hebt opgemaakt en deze door beide partijen getekend is. Dan begint de huur periode. Dit is waar de huurder een goede huurder moet zijn, en jij een goede verhuurder. Zoals je ziet kunnen hier al snel enkele haken en ogen aan zitten en is ons advies ook om dit uit te besteden.

 

In veel gevallen gaan mensen die hun huis verhuren of naar het buitenland of samenwonen. In het eerste geval wil je al helemaal niet dat je met regelmaat terug naar Nederland moet omdat er dingen mis zijn met de woning. Het beste kun je dit dus via een partij als Rentslam uitbesteden,

 

Zij zorgen dan voor alles. Van A tot Z. Alles wordt voor je geregeld. De verhuurmakelaars van Rentslam zorgen dat je woning netjes vermeld wordt en dat woningzoekende van alle relevante informatie worden voorzien. Ze zorgen voor de bezichtigingen het contract de financiële afwerking en de eventuele reparaties of andere problemen die plaats vinden.

Wanneer je wel zelf in de mogelijkheid bent om bijvoorbeeld zelf de reparaties te verzorgen en grote klussen in huis te verzorgen. dan zou je een afspraak kunnen maken waarbij je wel je woning via Rentslam aanbied maar zelf de overige zaken regelt. Dit biedt meer mogelijkheden voor meer mensen.

You Might Also Like