Kleine klussen

Wat als er te weinig water uit je kraan komt?

17 april 2021

Ben je klaar om te douchen en komt er een zielige slappe straal uit de kraan? Een lage waterdruk kan worden veroorzaakt door een aantal factoren en er is absoluut niets ergers dan jezelf te moeten wassen in iets dat neerkomt op een zachte motregen. Het identificeren van de oorzaak van het probleem is een van de eerste stappen om een ​​zwakke waterdruk aan te pakken, dus hier een korte handleiding om tot de bodem van je waterdruk problemen te komen.

Waar zit de lage waterdruk?

Een goede eerste stap, is controleren of alle locaties in uw huis een lage waterdruk hebben. Dat betekent dat je de keuken, douche, wastafel in de badkamer en eventuele andere kranen die je in en om je huis hebt, zeker moet controleren. Probeer ook zowel het warme als het koude water te controleren. Als de waterdruk alleen laag is met warm water, is er waarschijnlijk een probleem met je boiler.

Als je maar op één locatie een lage waterdruk hebt, is het probleem waarschijnlijk een verstopte kraan of beluchter. Probeer het uiteinde van de kraan te verwijderen om te zien of de druk beter is zonder. Als de druk weer normaal is, verwijder je al het vuil in de beluchter, maar als dit het probleem niet oplost, is het waarschijnlijk een algemeen probleem.

Ga voor een drukverhoger

Als de lage druk een probleem is voor het hele huis, neem dan contact op met je buren om te zien of zij dezelfde problemen ondervinden. Situeert het probleem zich enkel bij jou, dan kan je het misschien oplossen door de druk reduceerventiel (PRV) aan te passen, als je dat hebt. De PRV heeft de vorm van een bel en moet op de lijn worden geplaatst waar het water je huis binnenkomt. Probeer het aan te passen om te zien of dit een verschil maakt.

Andere manieren van het verhogen van de waterdruk, is een drukverhoger van  Soft Water Systems laten installeren. Als je nog steeds problemen ondervindt, kan je het beste een professional bellen en die zal de druk binnen de kortste keren verhogen. Door een drukverhoger van Soft Water Systems kan je dit probleem in de toekomst vermijden.

 

You Might Also Like