gezondheid

Wanneer begin je met het kopen van babyspullen voor in de babykamer?

17 september 2021

Verwachten jullie je eerste kindje? Dan wacht je een spannende tijd. Elke stap in het zwangerschapsproces is weer fijn om mee te maken. Dit is zelfs met het kopen van je babyspullen het geval. De verleiding is dan ook groot om hiermee zo snel mogelijk te beginnen. Daarom wil je als aanstaande ouders ongetwijfeld weten wanneer je begint met het kopen van babyspullen en het inrichten van de babykamer. In dit blog ontdek je het antwoord op deze brandende vraag en geven we je inzicht waar je hiervoor het beste terecht kunt.

Wanneer koop je welke babyspullen?

De eerste vraag die jullie zullen stellen bij een eerste zwangerschap is wanneer je welke babyspullen koopt. Dit is meteen een belangrijk punt. Het is immers niet meteen nodig om al je spullen zo snel mogelijk in huis te halen als je net weet dat er sprake is van een zwangerschap. Dit is zelfs geen verstandige keuze omdat je dan al snel heel veel spullen aanschaft die je achteraf helemaal niet nodig hebt. Daarbij loopt je het gevaar om veel duurder uit te zijn dan nodig is omdat je jezelf niet de tijd gunt om de verschillende opties goed te vergelijken. 

Welke spullen voor de babykamer heb je echt nodig?

Als je zwanger bent van de eerste, is het goed om een lijstje te maken van spullen voor de baby die je echt nodig hebt. Hiermee maak je voor jezelf een soort boodschappenlijstje. Het is goed om hier een tijdspad aan te koppelen. Dit is van belang om rekening te kunnen houden met de levertijd. Dit is wel een praktisch punt. De gemiddelde levertijd voor bijvoorbeeld een kinderkamer of een kinderwagen kan zo 4 tot 6 weken zijn. Het wordt dan ook aangeraden om vanaf zo’n 20 weken zwangerschap een keuze te maken voor items zoals een kinderkamer, een box, een kinderwagen en een autostoel. Voor de wat meer specifieke aankleding van een kinderkamer kun je meer tijd besteden. 

Op welk moment schaf je alle overige baby items aan?

Het moment dat je alle overige baby items aanschaft, is afhankelijk van het item zelf. het moment dat je ervoor kiest om positiekleding te kopen, laat zich raden. Andere baby items zoals een wipstoeltje, flessen, speentjes, babykleding en spelletjes kun je gerust een of twee maanden voor de uitgerekende datum aanschaffen. Wacht uiteraard ook niet te lang met het kopen van de laatste spullen zodat je niet verrast wordt als de baby te vroeg geboren wordt.  

Bij het maken van je keuze kan het een rol spelen of jullie een jongetje of een meisje verwachten. Dit kun je (in veel gevallen) na 20 weken zwangerschap te horen krijgen, als je dit wenst natuurlijk.

Waar let je op bij het kopen van babyspullen?

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van babyspullen. Naast de prijs/kwaliteitverhouding, speelt de uitstraling van deze items en vooral ook het gebruiksgemak een belangrijke rol. Om even een heel (eenvoudig) praktisch voorbeeld te geven: ben jij op zoek naar de beste luieremmer? Dan is het goed te weten dat je kunt kiezen tussen een luieremmers met een deksel die je handmatig moet openen, een pedaal luieremmer met extra deksel, een luieremmer met luchtdicht afsluitsysteem of voor luieremmers met een cassette. Op een onafhankelijke vergelijkingssite die gespecialiseerd is in babyspullen kun je  op een snelle en eenvoudige manier alle opties vergelijken en een overwogen keuze maken als je op zoek bent naar spullen voor de baby. Een site als babyhomepage.nl geeft je niet alleen inzicht wat je opties zijn in luieremmers en andere babyspullen. Billendoekjes bestellen kun je bijvoorbeeld ook via deze site doen. Je bent dus in één keer klaar wat wel zo praktisch is. Je hebt tijdens de zwangerschapsperiode vast genoeg te doen!

  

You Might Also Like