Grote klussen

Waarom verbouwen met gebruikte bouwmaterialen?

6 augustus 2021
gebruikte bouwmaterialen

Een verbouwing kan je erg veel geld kosten maar gelukkig zijn er veel manieren waarmee je kan besparen in de kosten. Een van deze redenen is bijvoorbeeld door gebruikte bouwmaterialen te gebruiken, dat is ook nog eens heel duurzaam. Zo zitten er nog veel meer voordelen aan. 

Verschillende materialen

Er zijn heel veel verschillende bouwmaterialen die je kunt hergebruiken voor jouw verbouwing. Vaak zijn deze overgebleven bij een andere verbouwing en kunnen ze prima nog een keer gebruikt worden. Denk aan bijvoorbeeld metalen of houten platen, deuren, ramen, bakstenen of tegels. Je kan zelfs complete tweedehands keukens kopen en laten plaatsen. Het voordeel van gebruikte materialen is ook nog dat het een stuk goedkoper is dan nieuwe materialen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar het aanbod tweedehands bouwmaterialen van Bergevoet. Dit sloopbedrijf, gevestigd in Doetinchem, heeft vaak een zeer breed aanbod gebruikte bouwmaterialen. Zo kan je het bespaarde geld misschien weer in iets anders moois stoppen. 

Dakpannen

Naast platen en tegels kan je ook tweedehands dakpannen kopen. Deze gaan namelijk vaak erg lang mee en zijn stevig genoeg om nog een tweede keer te kunnen gebruiken mits ze niet al te beschadigd zijn geraakt natuurlijk. Vaak wordt bij het installeren van zonnepanelen ook gebruikte dakpannen gebruikt bij het plaatsen. 

Milieu

Het wordt steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu en het gebruiken van tweedehands bouwmaterialen is een goede manier om duurzaam te leven. Zo hoeven er minder nieuwe materialen gemaakt te worden en worden er minder spullen weggegooid. Ook hoeven er minder spullen vervoerd te maken. Kortom het bespaard geld en het is beter voor het milieu. 

Inrichting

Gebruikte bouwmaterialen kan ook een esthetische keuze zijn en kan veel sfeer in je project aanbrengen. Als je bijvoorbeeld gebruikte materialen in een bepaalde sfeer of stijl uitkiest kan dit veel karakter aanbrengen in je huis. Het kan er dus ook nog eens heel leuk uitzien naast dat het goedkoper en duurzamer is.

You Might Also Like