Groen wonen

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

6 augustus 2021
warmtepomp

Je hoort het steeds vaker om je oren vliegen. Overstappen naar een warmtepomp is veel beter en duurzamer dan het blijven gebruiken van een gasgestookte cv-ketel. Bedrijven zoals Vereniging Warmtepompen doen er van alles aan om mensen zoals jij en ik te stimuleren om ons steentje bij te dragen aan de energietransitie van gasgestookte cv-ketels naar waterpompen. Lees daarom hier waarom jij ook mee moet doen aan deze energietransitie en draag jouw steentje bij.

Zeg vaarwel tegen gas

Het gebruiken van een warmtepomp is ontzettend voordelig, omdat vrijwel geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. Naast het feit dat dit schonere en veiliger is voor het milieu, is het ook nog eens veel goedkoper. Gasprijzen blijven stijgen, omdat het aanbod steeds verder daalt. Met een warmtepomp ben je hier dus niet meer afhankelijk van.

Warmte en kou in een handomdraai in je huis

Met een warmtepomp raak je twee vliegen in één klap. Een warmtepomp dient namelijk niet alleen voor het verwarmen van je huis tijdens de koude winterdagen, maar kan daarnaast je huis ook verkoelen tijdens de warme zomerdagen. Hierdoor is het aanschaffen van een airconditioner dus niet meer nodig en bespaar je jezelf de kosten hiervan.

Eenvoudig onderhoud

Een waterpomp is veel eenvoudiger te onderhouden dan een cv-ketel. Doordat cv-ketels op gas werken, is het noodzakelijk dat deze jaarlijks gecontroleerd moeten worden of deze nog wel veilig werken. Bij een waterpomp is een jaarlijks controle niet noodzakelijk, maar wel verstandig. Daarnaast gaat een warmtepomp zo’n 20 tot 30 jaar mee, voordat deze mankementen begint te vertonen.

Voordelen van een warmtepomp

Het aanschaffen van een warmtepomp is niet bepaald goedkoop. Echter als je er op de lange termijn naar kijkt, zitten er vele voordelen aan verbonden. Lagere kosten op je energierekening, goede bijdragen aan het milieu en stijgende waarde van je huis, zijn de voordelen die waterpompen met zich meebrengen. Wacht daarom niet langer en zeg maar snel gedag tegen je oude cv-ketel, om ruimte te maken voor een schoner alternatief.

You Might Also Like