Huis

Waar op letten bij kopen nieuwe boxspring?

30 mei 2018

Het kopen van een nieuwe boxspring is een grote investering waar je nog jaren mee vooruit moet. Een boxspring kan tot 10 jaar meegaan, waardoor het erg belangrijk is om de juiste keuze te maken. Het letten op de prijs- kwaliteitsverhouding is een eenvoudige manier om de beste boxspring voor jouw budget te kopen.

Er zijn grote kwaliteitsverschillen in boxsprings, hierdoor ontstaan ook de enorme prijsverschillen. Ons advies is altijd om naar een beddenspeciaalzaak te gaan voor advies op maat. Daarnaast is het verstandig om aanbiedingen af te wachten, dit kan je soms al 10 á 20 procent korting opleveren. Bij een boxspring is dat al snel 100 á 200 euro dat je bespaart met een goede aanbieding.

Prijsverschillen ontstaan door de volgende punten:

Duurzaamheid: Heeft de boxspring wel of niet een dragend frame? Een boxspring hoort te staan op 4 pootjes, niet op 6.

Comfort: Welk soort veersysteem is er gebruikt in de boxen? Is er überhaupt wel een vering aanwezig? Hele goedkope boxsprings worden soms aangeboden zonder enige vering, dit gaat natuurlijk ten koste van het slaapcomfort.

Ligcomfort: Welk type matras is gebruikt? Voel je de veren als je op de boxspring ligt? Met een goede afdeklaag horen de veringen niet meer voelbaar te zijn, waardoor je een hoog ligcomfort hebt.

Verkleuring: Welke bekledingsmateriaal is gebruikt? Voor boxsprings worden verschillende bekledingsmaterialen gebruikt. Bij de goedkope bedden veelal gordijn stofjes. En bij de kwaliteit boxsprings duurzame meubelstoffen. Een goedkope boxspring zal dus snel verkleuren.

Transpiratie en lichaamstemperatuur: Heeft de boxspring een goede verwerking van transpiratievocht? En wat is de mate van verwerking van lichaamswarmte?

Bij boxsprings geldt over het algemeen de regel: goedkoop is duurkoop. Zeker als je gaat kijken naar bovenstaande punten is het aangeraden om te kiezen voor een duurzame boxspring van hoge kwaliteit.

You Might Also Like