Huis

Waar lounge en lunch jij in je tuin?

3 juni 2019

Lekker buiten zitten, dat wil jij toch ook?

Hoe zou jij het liefst in je tuin zitten, genietend met een kopje koffie en een broodje? De mogelijkheden zijn enorm en voor de meesten is de ruimte enigszins beperkt. Dit zorgt ervoor dat er gekozen moet worden uit dat lekker zittende bankstel en die praktische eettafel.

Welke mogelijkheden zijn er?

Een loungeset

Bijna in elke tuin zie je ze wel, de lekker zittende loungesets die je zo groot en zo klein kunt kopen als je het wenst. Zo zijn er kunststof of houten hoek loungesets, maar ook kun je kiezen uit een paar losse banken en stoelen. Zet er tuinkussens naar wens in en je tuin is zomerklaar.

Het voordeel van deze sets is dat ze lekker zitten, vooral om ‘s avonds in weg te zakken of even ontspannen koffie te drinken. De kussens hebben vaak een afritsbare hoes die daardoor makkelijk te wassen is. Zoals eerder genoemd, is een set zo bescheiden of uitgebreid te krijgen als voor jouw situatie wenselijk is. En tenslotte staat een loungeset altijd huiselijk.

Een nadeel is dat je niet makkelijk kunt werken vanaf de lage zitting en aan de lage tafels die hier vaak bij horen.

Een tuinset

Ook veel voorkomend is een tuinset. Een tafel met daaromheen losse stoelen. Of een houten tuintafel, waar de bank vastzit aan de tafel.

Een voordeel hiervan is dat je er makkelijk aan kunt werken. Ook is het makkelijker om met kleine kinderen aan zo’n tafel te eten.

Het nadeel is dat bijhorende tuinkussens (bij een tuinset) vaak niet makkelijk te wassen zijn. Ze zitten vaak ook wat rechter dan bijvoorbeeld een loungeset, mits je een wat luxere variant tuinstoel hebt waarin je je ook achterover kunt laten zakken.

Een barset

Tenslotte zijn er nog de houten of aluminium barsets. Deze staan altijd erg gezellig! Het nodigt je uit tot borrelen. Het is vaak een wat hogere tafel met daaromheen barkrukken of barstoelen met een korte rugleuning. Het aantal zitplaatsen is vaak beperkt en je kunt niet zo achterover hangen als op een bank, maar het zit wel comfortabel.

Wat past bij jou?

Ga na wat bij jou past. Hoe is jouw persoonlijke situatie? Hoe groot is je tuin? Kun je misschien twee zithoeken realiseren, een kleine en een grote? Dat verhoogt de mogelijkheden aanzienlijk. Volg vooral je gevoel, dan weet je zeker dat het iets wordt wat bij jou past!

You Might Also Like