Huis

De interieurtrends die we gaan zien in 2020

23 januari 2020
wonen design

Wil je ook dat jouw interieur helemaal bij de tijd blijft? Blijf dan zelf op de hoogte van de ontwikkelingen van de laatste trends en stroop de mouwen maar op om te beginnen met klussen. Wij geven je hieronder de trends, zodat jij kunt kijken hoe je dit kunt vertalen naar het interieur van jouw woning.

Steeds meer groen denkend in het interieur

Met groen denkend bedoelen we niet alleen het gebruik van planten in de woning, maar dat mensen steeds meer kiezen voor duurzaam. Mensen kiezen namelijk steeds vaker voor producten die op een duurzame manier zijn gemaakt. Daarnaast gaan we vaker naar de kringloopwinkel om producten te halen.

Naast duurzamere producten zien we producten die juist op een groene manier energie verbruiken. Dat mag ook wel met de toename van de energiekosten van het afgelopen jaar. Deze trend zal zich dus nog over het komende jaar voortzetten. Naast alleen het interieur zijn er ook tips om duurzaam te wonen.

Steeds meer ‘smart living’

Smart Living? Precies. Daarmee bedoelen we een slim interieur, oftewel een interieur waarbij de verschillende onderdelen beter met elkaar kunnen communiceren en zijn verbonden op de wifi. Denk aan een app op je telefoon waarmee je de verlichting of de gordijnen regelt. Er zijn natuurlijk nog veel en veel meer zaken die te maken hebben met smart living en zorgen voor een slim interieur.

Je interieur multifunctioneel inrichten

Dan is er nog een trend waarbij het interieur multifunctioneel wordt ingericht. Dit is veel in steden te zien en komt voornamelijk doordat we over het algemeen minder woonruimte hebben. In een relatief kleinere ruimte moeten we dus meer met de ruimte zien te doen.

Een trend op dit vlak die we al hebben gezien is de fiets aan de muur. Daarbij hoort ook het uit de wegruimen van onnodige meubelen en andere zaken in het interieur die niet echt nodig zijn. Maak verder gebruik van kasten en schappen die je echt gebruikt.

Meer blogs voor de laatste interieurtips

Blijf het hele jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen voor je interieur en lees verschillende blogs die je hiervan op de hoogte houden. Kijk bijvoorbeeld eens op LifeTimeWonen.nl om op de hoogte te blijven.

You Might Also Like