Inrichting

Tweedehands meubels, heb jij ze ook?

21 september 2016

Steeds vaker kiezen consumenten voor tweedehands meubels, in plaats van nieuwe meubels. Zeker ten tijde van de financiële crisis in Nederland is de populariteit van deze meubels gegroeid. Met tweedehands meubels kun je veel geld besparen, zonder dat deze meubels kwalitatief veel minder hoeven te zijn. Ga bijvoorbeeld langs bij een kringloopwinkel in de buurt, of zoek op internet naar tweedehands aangeboden meubels. Je kunt hierbij denken aan een tweedehands bank, tweedehands accessoires of bijvoorbeeld tweedehands kasten. Veel mensen kiezen er wel voor om een bed nieuw in de winkel te kopen, om te voorkomen dat deze al enigszins is doorgezakt of niet lekker blijkt te liggen.

 

Voordelen van tweedehands meubels

 

Het voornaamste voordeel van tweedehands meubels is vanzelfsprekend dat het goedkoper is. Voor een veel lagere prijs kun je in het bezit komen van kwalitatief zeer goede meubels, zoals banken van bepaalde merken of bijvoorbeeld een bijzettafel uit een woonwinkel. Om te voorkomen dat tweedehands meubels achteraf minder goed blijken te zijn, is het sterk aan te raden om deze altijd eerst te bekijken en te controleren op beschadigingen.

 

Tweedehands meubels die wellicht niet helemaal naar wens zijn maar wel tegen een lage prijs worden aangeboden, kun je zelf opvrolijken. Schuur bijvoorbeeld een kast waarvan de kleur niet naar wens is, zodat je deze kunt voorzien van een nieuwe laag verf. Een leuke bezigheid voor de zondagmiddag!

 

Maak je eigen meubels

 

Naast de mogelijkheid om meubels tweedehands te kopen, kun je meubels ook heel eenvoudig zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan een kleine bijzettafel die je met oud steigerhout kunt maken. Of koop een pallet bij een boerderij of bouwplaats, die je voorziet van vier simpele wieltjes aan de onderzijde. Zo heb je twee voorbeelden van mogelijkheden om je eigen meubels te maken.

You Might Also Like