Buitenleven

De voordelen van een dakterras

21 september 2016

Wanneer je in een appartement woont kan een dakterras je verschillende interessante voordelen bieden. Vaak heb je bij een appartement geen losse tuin, waardoor je met een dakterras toch nog van de zon kan genieten in de zomermaanden. Daarbij is het ontzettend leuk om je dakterras geheel naar wens in te richten! Denk bijvoorbeeld aan verschillende plantenbakken op het terras, een leuke bank of tuinstoelen voor in de zomer, enzovoorts. Er zijn verschillende websites waarop je inspiratie op kunt doen voor het inrichten van een dakterras. Het is belangrijk dat het dakterras volledig naar wens wordt ingericht, omdat je hier een groot deel van de tijd zal verblijven.

Je dakterras inrichten met tuinspullen

Het voornaamste voordeel van een dakterras is dat je hier zomers kunt genieten van het mooie weer. Een bijkomend voordeel is dat je van je dakterras een verlengstuk van de woonkamer kan maken. Vul je dakterras bijvoorbeeld allereerst met leuke bloembakken, die je kunt voorzien van vrolijk gekleurde bloemen in de zomer. Ook is het leuk om een van de bloembakken te vullen met kruiden, die je kunt gebruiken tijdens het koken in de zomer. Of denk aan een paar groentes en bijvoorbeeld aardbeien in potten, die je op het dakterras kunt plaatsen. Lekker en gezond!

 

Wanneer je een groter dakterras hebt kun je hier in de zomer een zwembad plaatsen. Er zijn verschillende zwembaden te koop die je op kunt blazen en qua formaat passen bij een dakterras. Zo heb je in de zomer een plek om heerlijk te ontspannen tijdens de warme zomerdagen. In de wintermaanden kun je het zwembad leeg laten lopen en op zolder bewaren voor het volgende jaar.

You Might Also Like