In de tuin

Tuinaanleg uitbesteden een professional

8 juli 2020

Landschapsarchitectuur wordt vaak onderschat en beschouwd als iets wat niet door een professional hoeft te worden gedaan. Maar de waarheid is dat de landschapsarchitect een sleutelfiguur is als het gaat om het creëren van een mooi, samenhangend en veilig project in uw tuin.

Wilt u meer weten over tuinaanleg in Aalsmeer uitbesteden aan een professional? Lees verder en bekijk het!

Wat doet een landschapsarchitect?

Om het belang van de landschapsarchitect te begrijpen, moet je begrijpen wat hij doet. Het is zijn taak om de beste aspecten van een landschap te versterken en om te zetten in iets moois, duurzaams en ecologisch verantwoord.

Bijvoorbeeld: het is niet in het belang van de landschap professional dat een plant die niet tot een bepaald ecosysteem behoort erin wordt opgenomen, omdat hij zijn leven vermindert, naast de concurrentie met de natuurlijke soorten van de regio.

De landschapsarchitect is iemand die architectuur heeft gestudeerd en gespecialiseerd is in dit gebied, dat gericht is op planten, met kennis van alle technische en milieuaspecten.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf?

Voor het welslagen van het project is het nodig dat u op een gespecialiseerd bedrijf rekent en daar zijn verschillende redenen voor.

Een daarvan is dat de eigenaar vaak een look wil creëren die onmogelijk te onderhouden is in het klimaat waar hij woont. Voor klanten die bijvoorbeeld in koude gebieden wonen, moet je plantensoorten kiezen die tegen die temperatuur bestand zijn.

Naast het helpen van de klant om de beste beslissingen te nemen op basis van zijn smaak, zal het gespecialiseerde bedrijf een project creëren dat de rest van de bouw, de huisstijl, etc. aanvult.

Een ander voordeel is dat het hoveniersbedrijf zich meestal bezighoudt met het inhuren van andere professionals die nodig zijn om het project uit te voeren, zoals metselaars, hoveniers, enz.

De residentiële landschapsarchitectuur heeft vele andere visuele elementen, die moeten worden gecombineerd met de planten, waardoor een luxueuze en gezellige omgeving ontstaat.

Waarom is het belangrijk om een goede planning te hebben?

De residentiële landschapsarchitectuur lijkt misschien slechts een detail, maar de waarheid is dat naast het brengen van meer leven in het pand, de juiste planning van het landschapsproject belangrijk is voor de veiligheid.

Zonder een goede planning kan de elektrische installatie van de tuinverlichting defect raken, wat kan leiden tot ongelukken en ernstige problemen.

Ook kan er schade ontstaan aan de structuur van het huis; zo hebben sommige bomen een zeer grote wortel, die uiteindelijk de grond onder druk zet en het trottoir breekt.

Een goede planning voorkomt ook slechte interacties tussen twee planten die in de buurt worden geplaatst, en minimaliseert de kans dat uw tuin wordt overgenomen door ongedierte en parasieten.

In die zin is het de rol van de landschapsarchitect om deel te nemen, waarbij de nadruk ligt op de meest beruchte aspecten van dat oorspronkelijke landschap. Het is niet de bedoeling dat dit landschap uit het oog wordt verloren, maar dat het vanuit zijn eigen elementen wordt gewaardeerd om zo een interessant contrast te creëren.

 

Bron: Jongerius Tuinen

You Might Also Like