Grote klussen

Tips om je verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden

13 juli 2020

Of je nou een huis gaat kopen of je gaat verhuizen naar een huurwoning, verhuizen is een dure aangelegenheid. Er moeten veel dingen geregeld worden en er moeten nieuwe spullen gekocht worden. Vooral een nieuwe vloer kan hoog in de kosten lopen. Om de kosten niet de pan uit te laten rijzen, vind je in dit artikel enkele tips om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden.

Doe zoveel mogelijk zelf

Het inhuren van een verhuisbedrijf is erg duur. Probeer daarom zoveel mogelijk zelf te doen. Trommel je vrienden en familie op die je komen helpen. Op die manier bespaar je de kosten voor een verhuisbedrijf en je kan er samen ook nog eens een leuke dag van maken. 

Koop je inboedel in fases

Ga voordat je gaat verhuizen af en toe een tripje maken naar woonwinkels zoals Groter in Wonen. Daar kan je ook wat inspiratie uit halen. Als je iets echt mooi vindt, koop het dan vast. Hoe meer je van te voren koopt, hoe minder je hoeft uit te geven als je daadwerkelijk gaat verhuizen. De woonwinkels kan je ook gebruiken als inspiratie om te kijken wat je stijl is. Vervolgens kan je naar soortgelijke meubels op zoek gaan bij de kringloopwinkel of via marktplaats. 

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk en kan ontzettend in de kosten schelen. Wanneer je je spullen heel goed uitzoekt, kan je alles wat je niet meer nodig hebt of niet meer gebruikt weggooien. Op die manier bespaar je ruimte in de verhuiswagen. Hoe minder spullen je hebt, hoe makkelijker en hoe sneller de verhuizing gaat. Wanneer je van te voren duidelijk hebt welke klusspullen je allemaal nodig hebt, kan je de aanbiedingen goed in de gaten houden. Zo kan je toch flink wat euro’s besparen.

Huren is goedkoper dan kopen

Ga niet allerlei klusspullen kopen. Dingen zoals een boormachine kan je ook altijd bij een bouwmarkt huren. Als je verwacht dat je deze zaken niet snel zelf meer zou gebruiken, is het verstandiger om deze te huren. Ook kan je deze lenen van vrienden of familie. 

 

You Might Also Like