Huis

Welke soorten traphekjes zijn er allemaal?

13 juli 2020
klein kindje aan het spelen

Traphekjes zijn een must in een huishouden met kleine kinderen. Ze voorkomen dat je kinderen de trap op of afgaan en maken daarmee je huis veiliger. Ben je opzoek naar een traphekje voor bij jou in huis? Er zijn veel verschillende type traphekjes waar je uit zou kunnen kiezen. Wij hebben hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Spijlen

Een traphekje met spijlen is iets dat al jaren in is. Deze soort traphekje is nu nog steeds erg populair. De spijlen van dit type traphekje kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt: hout, metaal of kunststof. Bij het kopen van een spijlenhekje moet je er op letten dat de ruimte tussen de spijlen niet te groot is. Je kind moet niet de mogelijkheid hebben om zijn hoofd of heup erdoorheen te wringen. Je kunt testen of de afstand tussen de spijlen goed is met een volwassen vuist. Naast het materiaal en de breedte tussen de spijlen kunnen spijlenhekjes ook verschillen in de manier, waarop ze open gaan. Bedenk voor het kopen goed welk type jij gemakkelijk vindt en of het past. 

Oprolbaar traphekje

Oprolbare traphekjes bestaan uit flexibel gaas. Deze soort traphekjes zijn populair, omdat ze buigzaam zijn en opgerold weinig ruimte innemen. Echter, doordat het materiaal buigzaam is, zijn niet alle rolhekjes geschikt om een nieuwsgierige, ondernemende baby tegen te houden. Voor een veilig oprolbaar traphekje is het belangrijk om te kiezen voor een A-merk. Zo weet je zeker dat je kind veilig is. 

Vouwhekjes 

Een vouwhekje is een type traphekje, die als je hem open doet, in elkaar schuift als een harmonica. Vouwhekjes zijn ook verkrijbaar met een soort lamellen. Door dit type vouwhekje kun je niet heen kijken. Vouwhekjes zijn super veilig, omdat er geen onderdelen zijn waar een kind op kan gaan staan of zich doorheen kan wringen. Daarnaast is een vouwhekje ideaal als je minder plek hebt. Het hekje schuif je opzij om hem te openen in plaats van dat je ruimte moet hebben om hem open te doen. 

You Might Also Like