Huis

Betrouwbaar werken met de Ultimaker S5

9 maart 2020

Werken met een Ultimaker S5 is zeer betrouwbaar. Er is gewerkt aan zaken die zorgen dat het printen nog beter gaat dan ooit tevoren. Daardoor zijn de ontwerpen te maken die jij voor ogen hebt. Waarbij oog voor de sterkte en stabiliteit is. De printer draagt door de aanwezige technologie in belangrijke mate bij aan deze zaken. Om hier een beter beeld van te krijgen is het aantrekkelijk om eens te bekijken op welke manier dit zich eigenlijk uit. Dit geeft je belangrijke inzichten in de redenen waarom je de printer zou moeten gaan gebruiken.

Een moderne techniek toegepast
De reden waarom de Ultimaker S5 zo betrouwbaar is, heeft te maken met de aanwezigheid van de modernste techniek. Zo is de printer in staat om de kleine afwijkingen al aan te pakken. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de lagen die worden aangebracht. Met de printer is de perfecte eerste laag aan te brengen. Dit komt door het bed levellingsysteem op meer punten. Daarmee zorg je dat de afwijkingen door de printer zelf worden gecompenseerd. Op die manier kunnen de afwijkingen de kwaliteit van het eindproduct op geen enkele manier aantasten. Dit geeft je veel meer zekerheid.

Oog op het filament houden
Ook is de Ultimake S5 uitgerust met de technieken die je helpen oog op het filament te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld flowsensors. Dit is een voordeel want daardoor weet je zeker dat de printer altijd de juiste mate van materiaal toevoegt tijdens het printen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat het eindproduct er niet op de optimale manier uit zal komen. Dit geldt ook nog eens voor alle soorten materialen die je gebruikt. Het zijn de aantrekkelijke voordelen van deze printer ten opzichte van andere modellen die op de markt zijn.

De printer het werk laten doen
Het voordeel van deze eigenschappen van de Ultimaker S5 is natuurlijk duidelijk. Als gebruiker heb je maar weinig omkijken naar het printen. Dit komt omdat de printer het werk voor je doet. Je geeft aan wat het ontwerp is en zorgt dat alle instellingen en voorbereidingen op juiste wijze zijn doorgevoerd. Vervolgens kan je de 3D printer zelf het werk laten doen. Er is dan nauwelijks nog omkijken naar tot het printen klaar is. Dit zijn wel hele belangrijke voordelen die het je een stuk gemakkelijker maken. Daarom is de keuze natuurlijk snel te maken.

3d printer kopen?

You Might Also Like