Inrichting

Tips voor hout in je interieur

16 april 2020

Hout geeft heel veel interieurs de juiste toevoeging. Het kan je inrichting heel botanisch, vintage, Scandinavisch of landelijk maken. Ook past het zelfs heel mooi in een klassieke of strakke inrichting. Kort gezegd met hout zijn er tal van mogelijkheden. Het meest opvallende houten onderdeel van je interieur is vaak een houten vloer. Maar hout zien we ook vaak terug in eetkamertafels, stoelen, tv-meubels, nachtkastjes, badmeubels, kasten en dan hebben we het nog niet over accessoires zoals: potten, vazen, beelden of houtblokken. 

Waarom kiezen voor hout in de inrichting? 

Hout in je interieur wordt vaak geassocieerd met warmte en dat is iets wat men erg belangrijk vindt als het gaat om de inrichting van huizen. Benieuwd naar hoe houten elementen het beste verwerkt kunnen worden in je inrichting? Wij geven graag wat basic tips: 

  • houd het overzichtelijk. Teveel hout in allerlei verschillende kleuren met verschillende afwerking, kan de warmte die men hoopt met het hout te creëren wegnemen en veranderen in drukte en een  niet overzichtelijk interieur. Zeker wanneer je al een houten vloer in je interieur hebt, kunnen andere houtmaterialen of elementen van hout overbodig worden.
  • combineer met kleuren. Hout is gemakkelijk te combineren met kleur. Heb je een vrij strak interieur en wil je graag houtelementen toevoegen, kies dan voor hout in zwarte of witte keuren. Ook natuurlijk hout kan perfect in het strakke interieur passen doordat het als ijsbreker fungeert.
  • Heeft de inrichting van je huis iets weg van het Scandinavische met de lichte kleuren, dan is het een idee om licht natuurlijk hout in je interieur te plaatsen of te verven met lichte tinten blauw, groen of roze. 

Maatwerk

Ben jij op zoek naar sfeer en warmte in je interieur? En denk jij dat op maat gemaakte houten meubels daaraan bij kunnen dragen? Anselm Oome meubelmaker nabij Breda is werkzaam in Breda en omgeving en zijn gespecialiseerd in het op maat maken van houten meubels die perfect passen bij het interieur dat jij voor ogen hebt.

You Might Also Like