Badkamer

Tips voor het inrichten van een luxe badkamer

11 januari 2017

De badkamer is een belangrijke plek van het huis. We gebruiken hem niet alleen voor persoonlijke hygiëne, maar ook om na een drukke dag even helemaal bij te komen door bijvoorbeeld lang te douchen of een warm bad te nemen. Om in een badkamer lekker te kunnen ontspannen, heb je er wel een juiste inrichting nodig. Hoe je die creëert, vertellen we je hier.

Hoe je de badkamer op de juiste manier inricht, is in eerste instantie natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak. Trends zijn er wel. En die willen we jullie niet onthouden. Daarom een overzicht van wat we dit jaar allemaal kunnen verwachten met betrekking tot de badkamer. Deze krijgt allereerst een minimalistisch karakter qua design. ‘Less is more’ wordt het credo. Zo zal er steeds meer gebruik gemaakt worden van dun keramiek. Opzetbakken met een randdikte van slechts vijf millimeter zijn daarbij geen uitzondering. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciale keramiekmassa, die even sterk als onderhoudsvriendelijk is.

Ook krijgen de badkamers een meer natuurlijke look. Natuurlijke kleuren en materialen creëren een rustgevend effect en passen daarom optimaal in de hedendaagse badkamer, waarin we steeds vaker de rust opzoeken. Houten badkamermeubels, planken vloeren, natuursteen, rieten wasmanden en beplanting voeren dan ook steeds vaker de boventoon.

Wellness
Door toevoeging van allerlei innovatieve producten en technieken is de badkamer tegenwoordig haast niet te onderscheiden van een luxe resort. Denk bijvoorbeeld aan draadloze muzieksystemen, verwarmde spiegels, sunshowers, etc. Ook spabaden of andere whirlpools maken vaker onderdeel uit van de badkamer. Temeer omdat deze baden steeds voordeliger aangeschaft kunnen worden. Dat wordt wel bewezen op de webshop www.fonteynspas.com waar voor ieder budget een passend bubbelbad gekocht kan worden. Toch blijft ook het traditionele ligbad populair. Vooral de trapezebaden – waarin je eenvoudig met z’n tweeën naast elkaar kunt liggen – vinden tegenwoordig gretig aftrek. Dat geldt ook voor vrijstaande ligbaden met een stalen frame, waarbij klassiek en modern elkaar perfect aanvullen.

You Might Also Like