Sfeer

Retro lampen tweedehands of nieuw aanschaffen?

25 juli 2016

Als je retro lampen wilt aanschaffen, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Ten eerste kun je kiezen voor een echte tweedehands lamp, die dus echt in de periode gemaakt is waarvan wij de lampen tegenwoordig retro noemen. Ten tweede kun je ervoor kiezen om een nieuwe lamp te kopen met een retro look. Het verschil tussen een oude lamp en een nieuwe lamp is doorgaans redelijk goed te zien, ook al hebben ze hetzelfde uiterlijk. De keuze is dus afhankelijk van je smaak en persoonlijke voorkeur.

Antieke retrolamp kopen

Houd je van oude en antieke spullen, kies dan voor de eerste mogelijkheid. Kies je voor een echte oude lamp, dan heb je iets authentieks te pakken, iets dat de sfeer uiteindelijk misschien nog wel meer bepaalt dan een nieuwe lamp. Je zoektocht naar een tweedehands lamp kun je op verschillende manieren invullen. Het leukste is om rommelmarkten en kringloopwinkels af te gaan. Hier kun je lekker snuffelen tussen de spullen. Je kunt er ook voor kiezen de zoektocht vanuit je luie stoel uit te voeren. Er zijn verschillende websites waar tweedehands spullen op worden aangeboden, zoals Marktplaats. Het voordeel is dat je dan niet verschillende markten en winkel hoeft af te struinen voor je iets van je gading gevonden hebt. Het nadeel is dat je op deze manier de lamp niet in het echt kunt voelen en zien.

Nieuwe lampen met een retro look kopen

Ben je van de nieuwste mode — waar de retro look zeker ook toe behoort —, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe lamp aan te schaffen met een retro look. Als je hierbij kiest voor een degelijke, kwalitatief goede lamp, dan weet je ook zeker dat je er nog jaren plezier van hebt. Kies een lamp die klopt volgens de laatste mode — zodat je de plank niet misslaat — maar die ook goed past bij de inrichting van je huis. Verstandig is om eerst inspiratie op te doen op internet en via magazines. Vervolgens kun je de lamp op veel verschillende plekken aanschaffen. Leuk is om een gespecialiseerde lampenwinkel te bezoeken. Je bent hier vaak wat meer kwijt, maar hier zijn wel de echte mooie en degelijke lampen te vinden.

You Might Also Like