Sfeer

Trouwen? Yes, please!

13 mei 2020

Is het altijd jouw droom geweest om te trouwen met jouw Prince Charming? Je hebt hem eindelijk gevonden en jullie zijn smoorverliefd! Nog een tijdje en dan is het wel tijd om te trouwen toch? Maar wat vindt jouw prins hiervan? En hoe haal je hem over? Hier lees je enkele tips om ervoor te zorgen dat je prins straks knielend met een diamanten ring voor je staat! 

Wat vind je geliefde belangrijk? 

Om je geliefde over te halen, moet je natuurlijk wel weten wat belangrijk is voor je partner. Anders dan maakt het niet uit wat je zegt, je lijkt net een zeurend kind. Zorg ervoor dat je goed weet, waarom je partner niet wilt trouwen. Zijn het goede redenen? Of juist waarom niet. Op basis hiervan kun je zelf ook argumenten stellen voor waarom jullie wél zouden moeten trouwen. 

Zoek goede redenen om te trouwen

Natuurlijk is trouwen fantastisch en krijg je prachtige herinneringen, maar dit is niet het enige voordeel van trouwen. Door te trouwen krijgen beide partners automatisch ouderlijk gezag over de kinderen die geboren worden. Zonder ouderlijk gezag heeft jouw partner niets te zeggen over de beslissingen voor het kind. 

Een andere goede reden is vooral voor de onzekere onder ons. Door te trouwen staat zo’n belofte op papier en heb je toch iets meer houvast. Trouwen is een commitment. Door te trouwen krijg je zelfvertrouwen en meer vertrouwen in je partner. Het is namelijk wel een grote stap in een relatie en dit betekent volle commitment van je partner wat erg geruststellend kan zijn. 

Ten slotte is het ook op financieel gebied voordeliger. Trouwen is duur ok, maar je wordt wel fiscale partners als je trouwt. Dit betekent dat je op het gebied van belasting nog flink wat kan besparen op basis van hoe jullie inkomsten en aftrekposten verdeeld zijn. Misschien niet de meest romantische reden, maarja je moet wat hé.

You Might Also Like