Huis

Raambekleding kopen in Nederland: Wat is er mogelijk?

15 juni 2017

Er is van alles aan de hand op het gebied van raambekleding. Daar waar vroeger de bouwmarkt een vaste leverancier was voor duizenden Nederlanders, is er hedendaags een grote verschuiving in de gehele woningbranche. Men zoekt zijn geluk elders: offline maar ook zeker online. De grote retailketen hebben het zwaar: meubelboulevards kampen met leegstand vanwege de hoge huurprijzen en onvoldoende attractiewaarde.  Het toenemend gebruik van internet voor oriëntatie en aankoop helpt daarbij ook niet mee. 

Wat is er mogelijk qua raambekleding?

De beleving die webshops bieden op het gebied van raambekleding veranderd. Tegenwoordig bieden partijen steeds meer voor de consument waardoor de shopervaring verbeterd. Een aantal jaar geleden kwam er een partij op de proppen die raambekleding aanbood met een gratis adviesafspraak module. Hedendaags is Veneta.com een grote naam op het gebied van raambekleding.

Maar hoe veranderd de shopervaring dan?

Een belangrijke functie die de webshops bieden op het gebied van raambekleding zijn de inspiratie. Ze laten mensen op diverse manieren kennis maken met de shop en bieden waar nodig gratis service in de vorm van kleurstalen, adviesafspraken en hoge kwaliteit foto’s. Consumenten krijgen op die manier een indruk van het merk en van de producten die het merk verkoopt.

Wat voor raambekleding kan je online kopen?

Je kan online ontzettend veel raambekleding kopen: houten jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen. Het is maar net waar de voorkeur van de consument naar uit gaat. Bij de meeste partijen is het mogelijk om gratis stalen aan te vragen, zodat de look en feel van producten kan worden doorgenomen.

Conclusie

De raambekleding branche is volop in ontwikkeling. De verschuiving van offline naar online is merkbaar in de gehele branche. De leegstand van winkelpanden is goed te zien. De online concurrentie neemt echter op raambekleding gebied. De shopervaring die webshops kunnen bieden wordt namelijk steeds beter.

You Might Also Like