Styling

Posters als decoratie? Dat kan!

17 december 2021

De muren zijn geverfd of behangen, de vloer ligt en de meubels staan. Je huis is dus grotendeels af en je kunt er gaan wonen. Maar nu wil je het natuurlijk helemaal eigen maken, door je huis leuk te decoreren. Door posters te gebruiken als decoratie maak je jouw woning helemaal af in je eigen stijl. Bij deze drukkerij laat je kwalitatieve posters drukken. Wil je weten hoe je posters kunt gebruiken als decoratie? Lees gauw verder.

Een thema-muur

Kies een leuk thema dat je steeds kunt laten terugkomen in je huis. Dat doe je onder meer met je accessoires en je maakt het af met mooie thema-posters. Heb je een grote, saaie muur in jouw woning? Kies verschillende posters in jouw thema en maak er een mooie posterwand van. Enkele voorbeelden van thema’s zijn: bloemen, veren, gezichten, dieren, een bepaalde sport, enzovoorts. Kies vooral iets wat bij jou past en wat niet snel verveelt. 

Neerzetten

Je kunt posters laten drukken om in te lijsten en aan de muur te hangen, zoals de meesten mensen doen. Maar je kunt het ook net even anders dan anders doen. Als je geen lege muur in huis hebt, kun je een poster ook prima op de grond zetten, bijvoorbeeld naast de bank. Kies, wanneer je een poster op de grond zet, voor een wat hoger formaat zodat deze goed tot z’n recht komt. Ook leuk: zet een ingelijste poster boven op een kastje dat tegen de muur aan staat, op een plankje, in de boekenkast, of op een decoratieve stoel. 

Ophangen

Als je jouw posters toch liever ophangt, zijn ook vele manieren om dit net wat origineler te doen. In plaats van inlijsten kun je bijvoorbeeld een of meerdere posters aan een wandrek hangen met knijpertjes. Of gebruik gekleurde washi tape om een lijst van te maken. Je kunt één afbeelding ook opsplitsen in meerdere delen en deze elk apart inlijsten. De lijsten hang je dan naast of boven elkaar, zodat de delen weer een geheel vormen. Dit is vooral mooi als je een grote, lege muur hebt.

You Might Also Like