Badkamer

Inspiratie opdoen voor jouw badkamer doe je zo

17 december 2021

Inspiratie opdoen voor jouw badkamer doe je zo

 

Een badkamer inrichten is niet altijd even eenvoudig. Het is een ruimte in huis die veel praktische, vaste elementen heeft, maar je wilt er natuurlijk ook iets moois van maken. En dan moet er ook nog rekening gehouden worden met de ruimte die je hebt, want niet elke badkamer is even groot. Met dit artikel geven we je inspiratie voor een jaren ’30 badkamer, een trend die steeds populairder wordt.

Patronen en kleuren

De typische Jaren ’30 badkamer bevat vaak een ruitjespatroon, dat wordt gecreëerd aan de hand van zwarte en witte tegels – zowel aan de wand als op de vloer. Voor voorbeelden van deze patronen zoek je het best een toffe blog over wonen, zodat je er een idee van kunt krijgen. Daar komt meestal nog een kleur bij kijken, zoals vintage blauw of mintgroen. Die kleur kun je terug laten komen in de meubels, de accessoires, maar bijvoorbeeld ook in het tegelwerk, of lambrisering panelen.

Bad, douche en bidet

Heb je de ruimte, dan mag een bad in jouw jaren ’30 badkamer zeker niet ontbreken. Een vrijstaand ligbad op pootjes is het meest herkenbare meubelstuk in dit thema. Als het even kan in een mooie, opvallende kleur en met een badkraan met handdouche. Wil je liever met je tijd meegaan en toch staand kunnen douchen, dan kun je kiezen voor een stort- of regendouche in vintage look. Een echte badkamer uit de dertiger jaren heeft bovendien een bidet.

Toilet en wasbak

Wil je helemaal in de stijl blijven, dan kies je voor zo veel mogelijk vrijstaande badkamer meubels. Een vrijstaande, klassieke wastafel dus. Wat betreft het toilet kies je niet voor een modern hangtoilet, maar een duoblok toilet met – om het helemaal af te maken – een houten toiletbril.

You Might Also Like