Badkamer

Nieuwe toilet plaatsen? Overweeg deze 3 prachtige inspiraties

5 februari 2021

Is je oude toilet defect en moet je een nieuw toilet laten installeren? Bedenk dan dat het vervangen van je oude toilet een mooi moment is om het kleinste kamertje in je huis een volledig nieuwe look te geven. De meeste mensen steken namelijk veel energie in het stylen van het huis, maar vergeten daarbij het toilet. Zonde, want al met al wordt best veel gezien door jou en je visite. Waarom er dan geen mooie ruimte van maken? Doordat het slechts een kleinis kun je het toilet bovendien relatief goedkoop omtoveren tot een mooie . Geen idee hoe je jouw toiletruimte sfeervol kunt maken?

1. Ga voor oosterse sferen

ons huis leent zich uitstekend voor een oosterse styling. Meestal worden de vloer en de muren van het toilet immers grotendeels betegeld en er zijn ontzettend veel soorten tegels verkrijgbaar met een oosters tintje. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke zeshoekige tegels of vierkante tegels met sierlijke patronen. Ook het combineren van verschillende soorten kleine gekleurde tegels geeft het gewenste effect. Natuurlijk bereik je met echt mozaïekwerk het ultieme oosterse effect. Vind je dit op de muur of vloer iets te veel van het goede? Kies dan voor een wasbak of kastje met mozaïek. St het geheel af met bijpassende verlichting. Hang bijvoorbeeld een Marokkaanse lamp op en plaats een oosterse lantaarn als accessoire.

2. Clean met contrasten

Om ervoor te zorgen dat de toiletruimte niet koud aanvoelt en klein aandoet, is het slim om voor contrast te zorgen in de vloer- en wandtegels. Kies bijvoorbeeld voor een donkere vloertegel en neem een lichtere tegel voor op de wand. Om een warmere sfeer te creëren en de toiletruimte toch clean te houden, is het ook leuk om de muren in een donkere kleur te verven. Ga bijvoorbeeld voor zwart, donkergrijs of een donkergroen. Geverfde muren doen minder steriel aan dan de typische witte tegelmuur. Ook leuk een strakke gietvloer in een donker kleur en strak wit stucwerk op alle vier de muren. Op deze manier creëer je een modern toilet met een naadloze afwerking! Een sanitair specialist kan je adviseren over bijpassende verplichting. Kies het liefst voor een indirecte lichtbron, bijvoorbeeld achter de spiegel of ingebouwd in het plafond. De ruimte krijgt daardoor een rustigere sfeer.

3. Urban jungle toilet

Wil je helemaal losgaan met de styling van je toilet? Ga dan voor de ‘Urban Jungle’ sfeer met veel hout en natuurlijke elementen. Kies bijvoorbeeld voor junglebehang of een houten visgraat tegelwand. Combineer het gehele met leuke accessoires, zoals een toiletrolhouder van touw, rieten manden en een bamboe prullenbak. Goede kwaliteit kunstplanten maken het geheel helemaal af!

You Might Also Like