Opruimen & Organiseren

Het belang van een goede doos

17 december 2021

Dozen gebruiken we in alle soorten en maten. Van kleine pakketjes tot fietsen of meubels aan toe. Zeker in de tijd van bestellen en bezorgen via internet neemt het gebruik alleen maar toe. Toch gaat het ook nog vaak fout; een veel te grote doos voor een kleine zending. Zonde! In deze blog geven we een aantal tips waarop te letten en de voordelen wanneer je dat doet.

Het formaat

Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem; een te grote doos voor een te kleine zending. Wat er overblijft is lucht, en dat levert niets op Wat het wel oplevert is loze ruimte in de vrachtwagen wanneer het wordt vervoert en soms (onnodig) hogere transportkosten. Het is in die zin altijd goed om na te denken over het formaat wat past bij datgene dat je verstuurd. Te groot is daarbij niet goed, maar te klein ook zeker niet. Het product moet altijd voldoende ruimte hebben en het moet tevens mogelijk zijn om beschermingsmateriaal als piepschuim of luchtkussenfolie toe te voegen. Wanneer je het echt goed wilt aanpakken dan kies je voor een doos op maat. Niet direct nodig? Het zal waarschijnlijk van pas komen op een moment in de toekomst en het neemt weinig ruimte inbeslag.

Het milieu

Zeker in de tegenwoordige tijd, is het belangrijk om aan het milieu te denken. Kartonnen dozen zijn beter dan plastic zakken. Ook als het gaat om alledaagse bezigheden als boodschappen, is het dus zo gek nog niet om een doos meer te nemen. Wanneer je het echt goed wilt doen kun je er ook nog voor kiezen om een doos achter te laten in de supermarkt.

iemand anders kan zodoende ook gebruik maken van een door in plaats van plastic.

Opruimen

Zeker op plekken als de schuur of zolder, komen we haast nooit spullen tekort. Natuurlijk is er niet mis mee om spullen welke je niet dagelijks gebruikt weg te zetten achter de schotten.

We heb je dan iets nodig om alles per categorie bij elkaar te zetten; een doos!

Belangrijk hierbij is tevens dat de grootte goed overeenkomt met hetgeen dat erin moet.

loze ruimte is immers altijd zonde. Ook is het belangrijk om dozen goed dicht te plakken zeker wanneer je er langere tijd niet bij hoeft of wanneer hetmoet worden vervoert.

Zodoende ziet het er netter uit je voorkom je beschadigingen.

Conclusie

Het belang van een goede doos op maat wordt vaak onderschat. Zeker in het internettijdperk is het goed om na te gaan wat je hier zelf in kunt bijdragen, Over het algemeen is het een kleine moeite. Maar als iedereen een steentje bij zou dragen scheelt dit zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

You Might Also Like