Styling

Plisségordijn als raamdecoratie?

2 november 2016

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie voor bijvoorbeeld je woonkamer, slaapkamer of kantoor, dan heb je ontzettend veel keuze. Kies je bijvoorbeeld voor rolgordijnen, duo rolgordijnen, Jaloezieën en zijn die dan horizontaal of verticaal, Gordijnen, vouwgordijnen of plissé- of dupligordijnen? Nogmaals, er is ontzettend veel keuze. Ieder gordijn heeft zijn eigen specialiteiten en mogelijkheden!

Waarom raamdecoratie?

Wanneer je lekker op de bank ligt dan wil je natuurlijk niet dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken naar wat je aan het doen bent. De eerste reden voor een gordijn is daarom Privacy. Daarnaast wil je de kamer donker maken of misschien juist licht. Als dat het geval kun je kiezen voor verduisterende gordijnen of lichtdoorlatende materialen. Dan ben je bezig met lichtval of sfeer. Tot slot kan het dienen als decoratie. Je kan het puur gebruiken om je kamer te decoreren, maar ook kan je het perfect laten matchen met de rest van je interieur.

Plisségordijnen populairder dan ooit!

Plisségordijnen zijn populairder dan ooit! Tenminste, wanneer je een natuurlijke lichtval wilt creëren in je kamer er ervoor wil zorgen dat je naast de sfeer ook de privacy zelf kunt afstemmen op elkaar. Daarnaast maakt deze vorm van raamdecoratie je kamer helemaal af indien je het goed afstemt op de rest van je interieur.

Naast de plisségordijnen, die deels wat licht doorlaten, kan je er ook voor kiezen om voor een dupligordijn te gaan. Dit is het zelfde idee als de Plissé, alleen zit er op de Dupli een dubbele laag stof waardoor hij minder licht door laat, als je dan ook nog eens een verduisterende stof kiest, komt er geen licht meer door. Ook houden dupligordijnen in de zomer de warmte goed buiten door de honingraatstructuur tussen de dubbele laag stof. Deze structuur heeft een isolerende werking.

You Might Also Like