Inrichting

Pimp je woonkamer, met de volgende tips!

24 juli 2019

Ben je uitgekeken op de inrichting in huis of heb je de behoefte om meer kleur en natuur in huis te hebben? Dan is het tijd om veranderingen door te voeren in het interieur. Maar dan is de vraag wel, hoe doe je dat? Gelukkig gaan we je in deze blog een handje op weg helpen.

Start met een moodboard


Het is van belang om te weten waar je gelukkig van wordt in huis, want dit komt terug in het interieur. Van de stijl tot de kleurkeuze, het is allemaal heel bepalend. Verzamel afbeeldingen van meubels, printjes of kleurtjes die jouw interesse behouden. En maak hiervan één geheel, een sfeercollage. Hiermee voorkom je dat je te veel verschillende, niet-matchende meubels of decoratie stukken gaat kopen en het een onrustige boel wordt in huis. 

Opruimen & opbergen


Zorg er voor dat je genoeg ruimte hebt om te schuiven en verplaatsen, want nu gaan we met de inrichting aan de slag. Misschien dat je van te voren al wat oude meubels weg kan brengen naar de kringloop of stort. De inrichting is praktisch en hoort logisch te zijn, houdt dit goed in je hoofd. Met ronde vormen laat je de ruimte groter ogen en krijgt het zijn speelsheid terug. Met rechte vormen ontstaat er weer een moderne sfeer. Het is maar wat je wilt.

Kleedt het verder aan


Een woonkamer is niets zonder decoratie, denk hierbij aan een schilderij, fotolijstjes, beeldjes of een kamerplant. Blijf hier weer in de sfeer van jouw moodboard! Één ding is wel goed om te weten, hang een schilderij nooit in de volle zon of bij een warmtebron. De kleur kan vervagen en dat is sonde want dat kan je niet meer herstellen. 

Aan het eind van de rit, als de woonkamer weer voldoet aan jouw wensen. Dan is het tijd voor een koud biertje of wijntje uit de wijnkast. Plof lekker neer op de nieuwe bank en laat alle nieuw indrukken vooral op je afkomen. Geniet ervan en neem je rust!

You Might Also Like