Inrichting, Sfeer, Styling

3 interieurtips voor je appartement

25 februari 2019

Ben je de eigenaar of huurder van een mooi appartement geworden? In dat geval breekt er een leuke fase aan! Je mag het appartement namelijk helemaal naar je eigen wens inrichten. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het inrichten van een appartement. Vaak is de ruimte in een appartement iets beperkter, dan in een volledige woning. Gelukkig zijn er handigheidjes, waarmee je ruimtes groter kunt laten lijken! In dit artikel geven we drie handige interieurtips, die hierbij goed van pas kunnen komen.

Tip 1: gebruik spiegels in je appartement

Een van de manieren om de ruimtes van je appartement groter te doen laten lijken, is het gebruik van spiegels. De spiegels zorgen voor meer diepte in een ruimte, waardoor een benauwd gevoel voorkomen wordt. Het kan al helpen, als je een aantal kleine spiegels in vensterbanken, in een open kast of bijvoorbeeld op een bijzettafeltje zet. Zorg dat de spiegels qua stijl aansluiten bij de rest van je interieur. Zo vallen ze mooi weg!

Tip 2: maak gebruik van een eyecatcher

Ook kan het in een appartement slim zijn om woonaccessoires of een eyecatcher te gebruiken. Doordat ruimtes wat kleiner zijn, is de kans groot dat rommel in het appartement al snel zal opvallen. Met het gebruik van een eyecatcher voorkom je dit! Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle industriële hanglamp, die je in de gang of boven een eettafel kunt hangen.

Tip 3: kies voor een lichte kleur op muren

Naast het gebruik van spiegels kan ook het gebruik van een lichte kleur op je muren helpen bij het groter laten lijken van ruimtes. Wanneer je een zwarte kleur verf op de muren zou smeren, zouden de ruimtes al snel erg klein lijken. Met een witte of bijvoorbeeld beige verfkleur voorkom je dit!

You Might Also Like