Styling

Waar je op moet letten bij het kopen van een wit T-shirt

18 januari 2017

Naast de gaten, de vlekken en het zweet die het witte T-shirt kenmerken, is het dan echt nog een goed idee om geld te besteden aan een wit T-shirt? Um, JA. Hear me out.

 

Je herkent het vast wel. Je moet ergens heen, maar je weet niet wat je aan moet doen. Je staat al uren voor de kast en zegt tegen jezelf: “wat moet ik aan vandaag?” Het antwoord op de vraag: draag gewoon eenvoudig een effen witte T-shirt! Een wit T-shirt dragen is eenvoudig te combineren met alles! Korte shorts, lange broeken, colbert, jasje, oké, je begrijpt het punt vast wel. Een wit T-shirt is de klassieker van de klassiekers. Een garderobe met een wit T-shirt is niet te missen.

 

Toch schrikt het veel mensen af om witte T-shirts te kopen. Ze weten niet welke stof het beste is of hoe ze een wit T-shirt schoon houden. Daarom zijn er een paar dingen waar jij op moet letten bij de aanschaf van een wit T-shirt.

 

De prijzen van witte T-shirts

De prijs van een doodgewoon wit T-shirt kan variëren van €2 tot €200 of meer. Ja, echt waar. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van het stof, waar de shirts zijn gemaakt, en uiteraard, het merk. Fast fashion is nooit de oplossing. Ga niet voor goedkoop, maar liever voor geprijsd. Je zal duidelijk verschil merken in kwaliteit. Een goedkoop wit T-shirt gaat ook velen malen minder lang mee. Na dag 1 zie je al ongeveer de gele vlekken verschijnen onder je oksels en na dag 2 heb je de eerste gaatjes erin zitten. Zonde van je geld.

De pasvorm en de stof

De snit en de stof van je nieuwe favoriete basic is zeer belangrijk (misschien wel de belangrijkste) overweging bij het kopen van witte T-shirts. Je hebt dunne witte T-shirts met een ronde hals of V-hals, maar je hebt ook witte T-shirts van dikkere stof. Kies een wit T-shirt van kwaliteit. Daarnaast moet je een wit T-shirt aanschaffen die om jouw lichaam flatteert en niet fladdert. Zorg dat het shirt pasvorm zit.

 

Het doel van het witte T-shirt

Oké, oké. Een gewoon wit T-shirt is niet altijd de beste oplossing. Je moet uiteraard ook rekening houden met het doel. Waarom trek jij een wit T-shirt aan. Komt het shirt onder je overhemd terecht of wordt het een zichtbaar bovenstuk? Het is goed om je dat goed te bedenken.

Wanneer jij een wit T-shirt draagt als ondershirt, dan is het belangrijk dat deze strak om het lichaam zit en een V-hals heeft. Een ondershirt mag namelijk niet kreuken onder je overhemd en het is ook niet altijd even mooi wanneer het witte T-shirt zichtbaar is onder het overhemd.

Draag je een wit T-shirt als hoofdonderdeel van jouw outfit? Dan hoef je niet per se een V-hals. De pasvorm blijft wel belangrijk! Ga op zoek naar een mooi wit T-shirt. Kleine toegevoegde details zijn altijd leuk. Zoals een decoratief randje aan de mouwen, een borstzak of een licht patroon op het shirt. Zo maak jij je outfit net iets spannender, decoratiever en mooier.

You Might Also Like