Styling

Lange mannen, lange overhemden

18 januari 2017

Iedere lange man herkent het probleem wel. Het eindeloos zoeken naar het juiste overhemd. Als de lengte van het overhemd niet het probleem is, dan zijn het de mouwen wel. Het vinden van het juiste overhemd voor de lange man behoort tot een van de grootste ergernissen in de modewereld. Want hoe vind je nou de geschikte lange overhemden? Want wees eerlijk, lange overhemden zijn de oplossing. Alleen waar moet je op letten bij het kopen van de geschikte lange overhemden?

 

In dit blogartikel worden je tips aangereikt voor het vinden van lange overhemden. Er zijn drie aspecten waar jij op moet letten bij het kopen van de geschikte lange overhemden:

  • Mouwlengte
  • Pasvorm
  • Boordmaat

Lange overhemden hebben extra mouwlengte

Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar er zijn naast boordmaten ook armlengtes. Deze armlengtes geven aan hoe lang de mouwen zijn. Deze lengtematen zijn met name handig voor lange mannen. Door te zoeken op lengtematen vind je sneller de lange overhemden.

 

Lange overhemden hebben vaak mouwlengte 6 of mouwlengte 7. Deze lengte is afhankelijk van jouw armlengte en je rugpas. Als je een lange man bent, dan vormen een van deze twee mouwlengtes uitkomst. Zoek op lange overhemden met mouwlengte 6 of 7 en je vind gegarandeerd een overhemd met de juiste mouwlengte.

 

Lange overhemden moeten de juiste pasvorm hebben

Ook bij overhemden wordt er gewerkt met pasvormen. Waarschijnlijk komen je de termen regular, modern en slim fit bekend in de oren. Dit zijn de meest voorkomende pasvormen. Daar moet jij als lange man ook rekening mee houden.

 

Als jij een lange slanke man bent, dan moet je lange overhemden kiezen die slim fit zijn. Lange overhemden die slim fit zijn, zijn gedetailleerd en vallen nauw op borst, buik en rug. Indien je een redelijk gezette lange man bent, is het beter om te kiezen voor een grotere pasvorm.

 

De juiste pasvorm voor lange overhemden kiezen is zeer belangrijk. Dat de mouwen misschien een aantal centimeters extra hebben, betekent niet meteen dat je met deze lange overhemden naar de kassa moet rennen. Kijk eerst of de lange overhemden jouw staan. Dat betekent dat ze goed in je broek moeten zitten, niet te weinig of te veel ruimte op de buik of rug moeten hebben en de knopen niet teveel op spanning moeten staan.

 

Lange overhemden moeten de juiste boordmaat hebben

Extra lange mouwen en de perfecte pasvorm, maakt lange overhemden niet meteen het juiste kledingstuk. Er telt nog iets anders mee in de weging of een overhemd geschikt is of niet. Dat is de boordmaat.

 

De boordmaat (omtrek van de hals) bepaalt hoe lang het overhemd is, hoe getailleerd het overhemd valt en hoelang de mouwen van het overhemd zijn. Indien je een lange man bent, is het kopen van een overhemd met een geschikte boordmaat lastig, maar niet onmogelijk.

 

De gouden lange overhemden match

De combinatie van de extra mouwlengte, de geschikte pasvorm en de juiste boordmaat, zorgen ervoor dat je als lange man ook een goed zittend overhemd aan kan.

 

 

 

You Might Also Like