Styling

Welke soorten tafellinnen zijn er en hoe gebruik je ze?

14 mei 2019

Tafellinnen is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van dikke tafelkleden tot katoenen servetten, het aanbod is eindeloos. Maar, hoe gebruik je al deze soorten tafellinnen en welke soorten mogen echt niet in jouw kast ontbreken? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de verschillende soorten tafellinnen.

Tafelkleden

Een tafelkleed is tafellinnen met een permanente functie. Een tafelkleed ligt altijd over de tafel en heeft, naast de functie om de tafel te beschermen tegen beschadigingen, vooral een sierfunctie. De meeste tafelkleden bevatten dan ook opvallende designs en uitbundige details. Een tafelkleed ligt eigenlijk altijd op de tafel, maar wordt niet gebruikt tijdens de maaltijd, omdat het wordt gezien als een sierstuk. Tijdens de maaltijd kan het tafelkleed van de tafel worden gehaald of kan er een tafellaken over het tafelkleed worden gedrapeerd. De meest bekende tafelkleden zijn de Smyrna tafelkleden en handweef tafelkleden.

Tafellakens

Een tafellaken wordt voornamelijk gebruikt tijdens de maaltijd en heeft enkel als doel om de tafel te beschermen tegen vlekken, deuken en krassen. Tafellakens zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo is er voor elke tafel een passend tafellaken. Het is mogelijk om alleen een tafellaken over de tafel te plaatsen, maar het is ook mogelijk om het tafellaken te combineren met andere soorten tafellinnen.

Tafellopers

Een tafelloper is een smalle loper die soms over de lengte en soms over de breedte van de tafel wordt gelegd. Wanneer een tafelloper over de breedte van de tafel wordt gelegd, wordt er bij elke twee tegenover elkaar gesitueerde plaatsen aan de tafel een tafelloper over de tafel gelegd. Een tafelloper kan zonder tafellaken over de tafel worden gedrapeerd en alleen dienst doen om de tafel te beschermen tegen tafeldecoratie, maar het is ook mogelijk om de tafelloper te combineren met een tafellaken en op die manier een prachtig gedekte tafel te creëren. Wil jij jouw tafelloper combineren met een tafellaken? Zorg er dan voor dat de kleuren van de tafelloper en het tafellaken goed bij elkaar passen. Zo krijgt de tafel een rustige en chique uitstraling.

Servetten

Servetten zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten: katoenen servetten en papieren servetten. Wil jij dat jouw tafel een chique uitstraling heeft? Dan zijn katoenen servetten de beste keuze. Katoenen servetten zijn duurzamer dan papieren servetten, omdat ze hergebruikt kunnen worden en er geen voor de productie van deze servetten geen bomen gekapt hoeven worden. Daarnaast hebben katoenen servetten een luxere uitstraling en kan je er voor kiezen om jouw servetten te laten matchen met het tafellaken en eventueel de tafelloper.

You Might Also Like