In de tuin

Drie redenen om kunstgras aan te laten leggen

14 mei 2019

Het gazon is een bepalende factor in de uitstraling van de tuin. Een gazon dat niet goed wil groeien kan er voor zorgen dat de tuin een haveloze uitstraling heeft, ondanks het feit dat de rest van de tuin misschien keurig verzorgd is. Steeds meer mensen kiezen er voor om in plaats van gewoon gras kunstgras in hun tuin of op hun balkon te laten leggen. Kunstgras is in de afgelopen jaren zo ontwikkeld dat het nagenoeg niet meer van echt gras te onderscheiden is en kent veel voordelen ten opzichte van natuurlijk gazon. Wij vertellen je waarom kunstgras de beste keuze is.

Het hele jaar door een stralend groen gazon

Het hele jaar door genieten van een groen gazon is voor veel tuinliefhebbers een grote droom. In de praktijk blijkt het echter vaak niet haalbaar. Weersomstandigheden en de ligging van het gazon gooien meestal roet in het eten. Wil jij toch het hele jaar genieten van een stralend groen gazon? Dan is kunstgras iets voor jou. Door een kunstgras gazon aan te laten leggen is jouw gazon overal even groen en heeft jouw tuin zelfs in de winter een frisse uitstraling.

Gazononderhoud is verleden tijd

Wil jij jouw tuin onderhoudsvriendelijker maken? Ook dan is kunstgras een goed idee. Door te kiezen voor kunstgras zijn onderhoudswerkzaamheden zoals grasmaaien, verticuteren, bemesten en beluchten voorgoed verleden tijd. Het enige onderhoud dat kunstgras behoeft is het schoonhouden van het gazon. Door bladeren en takken op tijd van het kunstgras te verwijderen kunnen alg-vorming, onkruidgroei en mosgroei voorkomen worden en blijft jouw kunstgras in topconditie.

Bestand tegen intensief gebruik

Wil jij een gazon waar kinderen en huisdieren ongeremd op kunnen spelen? Ook dan is kunstgras de beste keuze. Kunstgras is, in tegenstelling tot een natuurlijk gazon, goed bestand tegen intensief gebruik. Slijtageplekken en platgetrapt gras komen met een kunstgazon niet voor. Zo hebben jouw kinderen en huisdieren een fijne plek waar ze heerlijk kunnen ravotten.

Kunstgras aan laten leggen

Wil jij ook genieten van alle voordelen en wil jij kunstgras aan laten leggen in jouw tuin of op jouw balkon? Het aanleggen van kunstgras kan je zelf uitvoeren, maar voor het mooiste resultaat is het aan te raden om de aanleg van kunstgras uit te besteden aan een professional. Een hoveniersbedrijf in Assen of een andere plaats bij jou in de buurt voert het kunstgras leggen graag voor je uit. Door jouw kunstgras aan te laten leggen door een professional weet je zeker dat jouw kunstgras op de juiste wijze wordt aangelegd en kan jij er jarenlang onbezorgd van genieten. Wil je zelf kunstgras online kopen? Kijk eens op Koopjekunstgras.nl

You Might Also Like