Styling

Hoe maak ik een mancave?

18 oktober 2017

Veel mannen vinden het fantastisch om zichzelf zo nu en dan af te zonderen van de wereld en te doen waar zij zelf zin in hebben. Hier is een mancave natuurlijk een ideale oplossing voor. Een kamer die volledig naar wens is ingericht en waar je ook vrienden uit kunt nodigen om een avondje te relaxen. Maar hoe zorg je voor een ideale mancave?

Inspiratie opdoen

Voordat je kan gaan bouwen is het verstandig om wat inspiratie op te doen. Houd je van gokken? Dan kan je een casinokamer maken met diverse speeltafels en misschien zelfs een bar om tijdens de pauze een drankje te nuttigen. Een andere optie is een voetbalkamer waar je zorgt voor een enorme televisie en dit combineert met een mooie geluidsinstallatie. Zo kan je met vrienden heerlijk genieten van avonden voetbal. Het is dan aan te raden om een koelkast in de buurt neer te zetten, zodat je geen minuut van de wedstrijd hoeft te misse.

Geschikte ruimte

Daarna moet je ervoor zorgen dat je de juiste ruimte kiest voor de mancave. Het mooiste is natuurlijk dat deze in de kelder gebouwd wordt zodat het ook daadwerkelijk een grot gevoel krijgt, maar niet iedereen heeft een kelder van een dergelijke grootte. Dan zou er een keuze gemaakt kunnen worden voor de zolder óf bijvoorbeeld de schuur in de tuin. Deze laatste zou het meest ideaal zijn aangezien niemand last zal hebben van gezellige avonden tot misschien wel in de vroege uurtjes.

Bij de keuze voor een mancave in de schuur is het wel aan te raden om ook een toilet of urinoir in te bouwen, zodat niemand meer het huis in hoeft. Dit zorgt voor voldoende nachtrust voor de rest van het huis en zo hoeven de mannen niet ver naar het toilet ?

Je kan het niet alleen

Wanneer het ontwerp er ligt, de ruimte (in overleg) is gekozen en de benodigde materialen in huis zijn moet je nu natuurlijk gaan klussen. In de meeste gevallen gaat het om een grote klus en dan is het aan te raden om hulp in te schakelen. Wanneer jij in je vriendengroep aangeeft dat er een mancave gebouwd moet worden zullen de meeste binnen een kwartier wel op de stoep staan. Wees hier maar niet bang over.

You Might Also Like