Sfeer

Accessoires voor de moderne badkamer

13 oktober 2017

Wilt u de huidige uitstraling van uw badkamer op een gemakkelijke manier moderniseren en verbeteren, dan zouden stijlvolle en moderne accessoires voor de badkamer een grote hulp kunnen zijn. Hoewel het creëren van een moderne badruimte zowel indrukwekkend als spannend kan zijn, één ding is zeker, moderne badkameraccessoires beschikken allemaal over een element van innovatie, creativiteit en eigentijdse factoren. Dergelijke modern of minimalistisch vormgeven accessoires worden vaak gespot in hotels en villa’s of penthouses. De strakke ontwerpen met verschillende patronen en materialen maken het een uniek thema dat bijdraagt aan het versterken van de stijl in het interieur. De uitstraling die de ruimte met behulp van moderne badkameraccessoires genereerd kan worden versterkt door het gebruik van een complete set zodat dezelfde vormgeving steeds terugkomt. Dit maakt de badruimte tot een consequente comfortzone in uw huis met een sterke expressie die indruk achter laat. Welke moderne badkameraccessoires zijn er allemaal mogelijk:

Spiegel boven de wastafel

Eigenlijk een essentieel onderdeel van iedere bad- of doucheruimte met een wastafel. Naast een functioneel gebruik is er ook een gelegenheid om de badkamerspiegel in de stijl en vorm van het gekozen thema te kiezen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen waaronder ovaal, rechthoekig, vierkant en nog veel meer. Kies de vorm ook enigszins gebaseerd op de afmetingen van de ruimte. Een lange smalle spiegel in een dito ruime versterkt deze vorm wellicht te veel, terwijl een ietwat meer vierkant model juist zorgt voor een betere balans.

Handdoekhouders en toiletaccessoires

Hierbij is het altijd van belang dat de accessoires op de juiste plek gemonteerd zitten, onder handbereik en aan de juiste zijde. De handdoekhouder bij voorkeur niet aan de scharnierzijde van de douchedeur omdat u deze dan waarschijnlijk slecht vanuit de douche kunt pakken. En de toiletrolhouder aan de rechterzijde omdat veel mensen nu eenmaal rechtshandig zijn. Moderne exemplaren kunnen vierkant of rond van vorm zijn, maar zijn ook enigszins smal van model om voor het minimalistische effect te zorgen.

Materialen en kleuren
Het basismateriaal waarin de modellen zijn uitgevoerd kan zowel glanzend of mat chroom zijn of rvs. Ook andere metaaltinten zoals bijvoorbeeld brushed black chroom, polished nickel of brushed brass zijn mogelijk. Deze laatste kleuren zijn afkomstig uit de kranen en accessoirescollectie van Axor by Hansgrohe. Een ander aantrekkelijk materiaal voor vormgeving en design is kunststof, een materiaal dat door Kartell by Laufen voor diverse badkamerproducten wordt toegepast. Een erg opvallende maar perfect uitdagende kleur uit deze collectie is orange, maar ook het meer donkere fumé spreekt zeker tot de verbeelding. Dit betrof slechts enkele voorbeelden van materialen en kleuren die de moderne badruimte verder kunnen perfectioneren en kunnen stijlen met de juiste badkameraccessoires. Met een goed en modern, maar vooral passend ontwerp, kunnen deze producten een heleboel elegantie toevoegen aan de moderne badkamer. Voor meer voorbeelden: http://www.badendesign.nl/badkamerblog/plan-accessoires-van-keuco/

You Might Also Like