Huis, Sfeer, Styling

3 woonstijlen waar je zeker eens naar moet kijken

15 maart 2019

Sfeer is iets persoonlijks en anders voor iedereen. Je kan houden van vele kleuren en vormen, of juist één rustige kleur en geen drukke vormen. Ieder uit zich op een andere manier, echter zijn er veel mensen die niet echt weten hoe ze het moeten uitten en van welke stijl ze nou echt houden. Daarom geven wij u 3 woonstijlen die het bekijken zeker waard zijn.

Scandinavisch

Scandinavië staat bekend om de grootte lege vlaktes, Scandinavië staat bekend om de rust die ze uitstraalt. Dit vind je ook helemaal terug in het de woonstijl, lichte kleuren en natuurlijke materialen. Kenmerkende kleuren in deze woonstijl zijn pastelkleuren, deze liggen vaak dicht bij elkaar. Krijtverf wordt hier vaak voor gebruikt omdat het een hele rustige uitstraling geeft. In het interieur gebruik je vaak een combinatie van verschillende soorten stoelen en tafels, wissel af in stoffen en harde objecten.

Bohemian

De bohemian woonstijl komt ook steeds vaker voor, een drukke stijl, met overvloed aan bloemen en planten. Veel te zien in het huis en veel binnenkomende prikkels. Maar zoals met vele woonstijlen kan je hier volledig je eigen draai aan geven. Je kan het iets rustiger laten overkomen, diepte inbrengen of juist lekker chaotisch. Afhankelijk van de materialen die je gebruikt bij de inrichting, heeft het ook wel een Indonesisch gevoel, alsof je in een villa op Bali zit.

Modern

De moderne woonstijl is een veel voorkomende woonstijl… zoals de naam als zegt is het heel modern, helemaal van deze tijd en dus niet verbazend dat het in vele woonkamer voorkomt. Toch kan je deze stijl een hele eigen vorm geven, spelen met de ruimten die beschikbaar zijn. De moderne stijl is een hele ruimtelijke stijl en hier valt dus ook veel mee te doen. Ook kan je het een eigen tintje geven door bijvoorbeeld voor stucwerk te kiezen, met de huidige stukadoor prijzen is dat zeer betaalbaar tegen hoge kwaliteit.

You Might Also Like