Styling

4 voorbeelden van prachtige Indiase meubels

12 maart 2019

De geur van pittig gekruid eten. Kleurrijke schalen vol specerijen. Dat is India op zijn best. Deze oosterse sfeer kun je nu in huis halen met authentieke Indiase meubelen. Wat denk je van een prachtig bewerkte kast, in vervaagde oriëntaalse kleuren? Een uniek meubelstuk om tegen een lange wand te zetten. Gevuld met een paar eenvoudige accessoires is het een echte blikvanger in je woonkamer! Je brengt er een mysterieus warm gevoel mee in huis. Door de gebruikssporen die Indiase meubels bevatten, heeft ieder stuk een unieke uitstraling.

Dromen van duizend-en-één-nacht

Je kunt je slaapkamer omtoveren tot een echt oriëntaals sprookjesverblijf. Kies voor rijk versierde antieke nachtkastjes met bewerkte panelen in de deurtjes. Een robuust houten dekenkist aan het voeteneind van je bed en een grote Indiase spiegel met bijzondere lijst maken het geheel af. En als je dan ook je gordijnen en beddengoed afstemt op deze sfeer, waan je je een oosterse prinses in je eigen paleisje. Een speciale plek, helemaal van jou waar je kunt ontspannen en tot rust komt.

Je eigen wellness

Hout in de badkamer geeft veel warmte en sfeer. De combinatie van oosters hout en gladde, strakke materialen maakt je badkamer tot een relaxte ruimte. Kijk maar eens rond in een gespecialiseerde meubelwinkel met oriëntaalse meubelen. Ook al heb je niet zo’n grote badkamer, er is altijd wel iets te vinden. Een tafeltje met mooie groene plant erop bijvoorbeeld. Of een ruwhouten krukje met een stapel sneeuwwitte zachte badhanddoeken. Die Indiase touch ervoor dat je dagelijkse bad of douche een bijzondere beleving wordt. Stem je accessoires en verzorgingsproducten af op deze sfeer om het geheel compleet te maken.

Voel je welkom

Je hal is de eerste plek die je ziet als je de voordeur binnenstapt. Hoe heerlijk is het na een lange werkdag weer de geur van thuis op te snuiven. Met Indiase meubelen kun je je hal heel sfeervol inrichten. Een ondiepe kast met de vale kleuren van het oosten geeft een luxe uitstraling. Het is meteen de ideale plek voor het opbergen van tassen, handschoenen en misschien wel de uitlaatriem van de hond. Plaats er een oriëntaalse lantaarn op die je met zacht licht welkom heet. Kom binnen, het is hier fijn!

You Might Also Like