Buitenleven

Ontdek de buitenlandse markten en leer de cultuur kennen!

19 januari 2023

De leukste kraampjes en mooiste traditionele markten vind je in de warme oostelijke landen. Daar zijn vaak de mooiste, leukste en lekkerste producten te koop die in Nederland onbekend zijn. Naast mooie zomerkleding vind je er ook goedkope zonnebrillen, een walhalla aan sieraden, en natuurlijk is het altijd leuk om een souvenir mee naar huis te nemen met de naam van de plaats die je bezocht hebt. Benieuwd wat er nog meer verkrijgbaar is op een buitenlandse markt? Lees in deze blogpost over de drie dingen waar je beslist naar moet zoeken op internationale markten als je écht de cultuur van het land wilt ontdekken.

Vind er unieke handgemaakte sieraden

De markt is altijd de beste plaats om nieuwe oorbellen, een armband of een mooie halsketting te vinden. De handgemaakte sieraden is absoluut een van de leukste dingen aan traditionele markten Andere culturen vertonen aanzienlijk meer artisticiteit en handwerk dan het moderne Nederland. Er worden prachtige sieraden aangeboden, waaronder leren armbanden, kralenkettingen, handgemaakte zilveren sieraden en kralenoorbellen. De lokalen zijn behoorlijk trots op hun vakmanschap en vinden het prachtig als toeristen iets kopen en vertrekken met een stijlvol sieraad. Wees anders en ontdek de vele prachtige sieradenkraampjes op de traditionele markt!

Traditioneel eten op de traditionele markt

Een echte must-do is ten slotte het proeven van de lokale keuken op de traditionele markt. Je zult nergens anders in het land zulk authentiek en vers voedsel vinden als op de plaatselijke markten. Op een heel andere manier dan in een restaurant vind je op de markt de complexe, overweldigende smaken van een andere cultuur. Wanneer je op de markt loopt zullen de geuren van verse specerijen en producten je al tegemoet komen. Het is meer dan zeker de moeite waard om deze heerlijke lokale smaken te proeven, zo proef je letterlijk de cultuur! 

Neem de juiste betaalmiddelen mee

Het is een goed idee om wat extra geld achter de hand te houden voor het geval zich onverwachte kosten voordoen. Omdat geldautomaten op de markten (bijna) niet bestaan, is contant geld handig. Ook een creditcard aanvragen is een slimme beslissing wanneer je naar het buitenland gaat. Met een creditcard kun je namelijk overal ter wereld geld opnemen. Het is verstandig om altijd toegang hebben tot financiële middelen, vooral wanneer je honderden kilometers van huis bent. 

You Might Also Like