Buitenleven, Elektronica

Stijlvolle terrasverwarming

27 juni 2016

De meeste mensen kennen terrasverwarming van de terrassen bij cafés en restaurants. Hier worden deze ingezet om mensen langer op het terras te laten zitten wanneer de koelte van de avond toeslaat. Meestal worden hiervoor de terrasverwarmingen gebruikt met gas als energiebron. Deze zijn zeer geschikt en effectief voor het verwarmen van een groot terras. Echter is het niet heel stijlvol wanneer je thuis een grote gastank naast je terrasverwarming moet zetten. Gelukkig zijn er wel enkele stijlvolle alternatieven die we in dit artikel met je zullen bespreken.

Elektrische terrasverwarming

Een alternatief voor gas als energiebron voor een terrasverwarmer is elektriciteit. Voor de grote terrassen bij cafés en restaurants zullen deze iets minder effectief zijn, maar voor het terras bij jou thuis is de elektrische terrasverwarming uitermate geschikt. Hierdoor hoeft er geen grote gasfles meer naast de verwarming te staan en hoef je ook niet bij te houden wanneer de tank weer bijgevuld moet worden. Bovendien geeft elektriciteit tal van nieuwe mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld de bediening van de terrasverwarming met een afstandsbediening of zelf een mobiele app op je smartphone geregeld worden.

Vuurkorven om je terras te verwarmen

Misschien wel de meest stijlvolle manier om een terras te verwarmen is met een vuurkorf. Deze kunnen tegenwoordig kant en klaar in alle soorten en maten gekocht worden. Je kunt het vuur in een vuurkorf zelf opstoken met stukken hout. Het is echter ook mogelijk om een elektrische vuurkorf te kopen waarbij het vuur een optisch illusie is. Deze optie is een stuk veiliger en geeft je toch het romantische en stijlvolle gevoel van een vuurkorf.

You Might Also Like