In de tuin

Kunstgras in de tuin

27 februari 2023

Ben je toe aan een nieuwe look voor jouw tuin? De laatste jaren zie je steeds vaker tuinen met alleen maar tegels erin. Hoewel het misschien strak lijkt, is het niet het vrolijkste om naar te kijken. Daarnaast is het ook niet goed voor jouw tuin. Echt gras neemt weer veel werk met zich mee, wat ook niet voor iedereen wenselijk is. Kunstgras kopen is daarom een goede oplossing

Ga wateroverlast tegen

We moeten weer meer groen in de tuin. En kunstgras is daar een mooi voorbeeld van. Wanneer je jouw tuin vol legt met tegels, kan dit heel makkelijk zorgen voor wateroverlast. De tegels kunnen er niet voor zorgen dat het water afgevoerd wordt. Met een stuk kunstgras, kun je het water een bepaalde kant opsturen, namelijk de grond in.

Het gras is altijd groener (en niet aan de overkant)

Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat het altijd mooi blijft, of het nu zomer of winter is. Echt gras heeft veel schommelingen in een jaar. Is het te droog, dan wordt het geel, is het winter, dan wordt het donker en komt vaak ook mos tevoorschijn. Kunstgras blijft altijd dezelfde kleur en ziet er daardoor altijd goed uit. Dit heeft zelfs een positieve impact op jouw gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat een groene omgeving zorgt voor minder stress en een betere algemene gezondheid.

Een ander voordeel van kunstgras is dat het weinig onderhoud met zich meebrengt. Wanneer je echt gras in de tuin hebt, zul je het regelmatig moeten maaien. De grasmaaien hoef je voor kunstgras niet uit de schuur te halen. Ook tegels hebben meer onderhoud nodig dan kunstgras, doordat je het bijvoorbeeld mosvrij moet houden.

Maak jouw tuin een fijne plek

Een tuin is bij uitstek een plek waar jij wilt zijn om te relaxen en te genieten. Wat je misschien niet weet, is dat de tegels in jouw tuin dit wat moeilijker kunnen maken. Tegels houden namelijk warmte vast, waardoor het op een zonnige dag extra warm is in jouw tuin. Met kunstgras zorg je voor een aangenamere temperatuur.

Ook voor gezinnen is kunstgras een veilige optie. Kinderen kunnen zorgeloos spelen op het kunstgras, zonder dat er lelijke plekken in komen. Als je kind valt, zorgt kunstgras daarnaast voor een zachte landing. De vezels waarvan het kunstgras gemaakt is, voelen zachter aan. Met blote voeten erover lopen voelt ook erg aangenaam.

Kunstgras is bij uitstek weggelegd voor mensen met allergieën en bijvoorbeeld hooikoorts. Met kunstgras kun je genieten van een stukje groen zonder te hoeven niezen of jeukende ogen te krijgen. Door kunstgras te kopen heb je dus erg veel voordelen en een mooie look in je nieuwe of gerenoveerde tuin.

You Might Also Like